Apple face economie cu iPhone 8! Renunţă la o facilitate în premieră

Data: 13/03/2017 | Autor: .

Apple face economie cu iPhone 8! Renunţă la o facilitate în premieră

Apple ar fi renunţat la ideea de a dota noul iPhone 8 cu un ecran OLED curbat, o facilitate care ar fi reprezentat o premieră istorică pentru producătorul american. Motivul ar fi legat de costurile excesive de producţie a acestor display-uri în comparaţie cu cele clasice, plate, relatează GadgetReport.ro.

Informaţia este prezentată, pe surse, de portalul macrumors.com, care afirmă că ideea unui ecran curbat pentru iPhone ar fi fost abandonată inclusiv pentru modelul premium, iPhone Edition.

Potrivit japonezilor de la Mac Otakara, Apple va prezenta în toamnă două variante de telefoane – un iPhone 8 ( iPhone 7 Plus) cu display-uri LCD de 4,7 inchi respectiv 5,5 inchi, şi un iPhone premium, botezat „iPhone Edition”, similar cu Apple Watch Edition, versiunea de top a smartwatch-ului vândut de Apple.

Potrivit japonezilor, iPhone Edition va costa peste 1000 de dolari şi va avea un ecran edge-to-edge OLED, de 5,8 inchi, senzor de recunoaştere facială, încărcare wireless şi cameră duală.
Analistul Wayne Lam, de la IHS Markit, afirmă că ecranul telefonului va utiliza, în continuare, soluţia clasică de design, cu sticla 2.5D.

„La fel ca LG G6, noul telefon va profita de extinderea ecranului pe faţa telefonului, fără butonul de HOME, însă nu va fi unul curbat”, a mai spus acesta.

„Producţia ecranelor plate are un cost considerabil mai mic şi acestea sunt disponibile în volume mai mari”, a spus expertul Raymond Soneira, citat de MacRoumors.

Ecranul OLED va aduce un timp de răspuns mai bun, un unghi de vizualizare mai bun, o luminozitate sporită şi o acurateţe excelentă a culorilor.

Interesant este că, deşi display-ul va fi mai mare, gadgetul nu va depăşi dimensiunile unui smartphone de 4,7 inchi. Asta pentru că ecranul va elimina, practic, marginile telefonului, iar butonul clasic de Home şi butoanele de control vor fi înlocuite cu unele virtuale.

În carcasă, Apple va dota noile telefoane iPhone 8 şi iPhone Edition cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB.

iPhone Edition va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.

În privinţa camerelor, iPhone Edition si iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi va reda clipuri la rezoluţie 4K.

Telefoanele vor rula sistemul de operare IOS 11. Acesta va include, în premieră pentru Apple, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).