„Moana”, pe primul loc în box-office! Cele mai urmărite filme din cinematografe

"Moana", pe primul loc în box-office! Cele mai urmărite filme din cinematografe

moana-2Filmul de animaţie ”Vaiana/ Moana”, regizat de Ron Clements, John Musker, Don Hall, Chris Williams, a debutat în weekend pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 55,5 milioane de dolari.

„Moana” este o poveste despre căutarea de sine a unei adolescente, al cărei nume înseamnă „apă de stâncă” în tahitiană, și care trece printr-o serie de aventuri în apele Pacificului alături de semizeul Maui.

Lung-metrajul de animație al studiourilor Disney a avut încasări de 81,1 milioane de dolari în minivacanța de Thanksgiving de joi până duminică.

„Moana” a detronat „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, al cărui scenariu este semnat de J. K. Rowling.

Căzut pe locul al doilea, lung-metrajul în care rolul principal este deținut de actorul britanic de Oscar Eddie Redmayne și care relatează aventurile antieroului fantastic Newt Scamander a avut încasări de 45,1 milioane de dolari în weekend și 156,3 de la lansarea sa, săptămâna trecută.

Ultima producție a studiourilor Disney/Marvel, „Doctor Strange”, coboară încă un loc, ajungând pe locul al treilea în acest weekend cu încasări de 13,4 milioane de dolari, filmul aducând însă venituri de 205,1 milioane de dolari de la lansarea sa, în urmă cu o lună.


Thrilerul romantic „Allied”, de Robert Zemeckis, cu Marion Cotillard și Brad Pitt în rolurile principale în cadrul unei intrigi din cel de Al Doilea Război Mondial, a ajuns pe locul al patrulea în weekendul de lansare din America de Nord, cu încasări de 13 milioane de dolari.


Filmul de science-fiction al regizorului canadian Denis Villeneuve, „Arrival”, aflat în cursa pentru Oscaruri, a căzut pe locul al cincilea. Producția despre tentativa unei lingviste (Amy Adams) de a comunica cu extratereștri sosiți pe Terra și cărora nimeni nu le cunoaște intențiile a avut încasări de 11,2 milioane de dolari în acest weekend și 62,4 milioane de dolari de la lansare, în urmă cu trei săptămâni.


Comedia muzicală animată „Trolls”, cu vocea și cântecele lui Justin Timberlake, a avut încasări de 10,3 milioane de dolari în a patra săptămână (135,2 milioane în total), și a ajuns pe locul al șaselea.

Noua comedie de Crăciun, „Bad Santa 2”, a avut încasări de 6,1 milioane de dolari în weekendul de debut și 9 milioane de dolari în minivacanța de Thanksgiving, clasându-se pe locul al șaptelea.

„Almost Christmas”, despre o familie de americani de culoare care se reunește pentru a sărbători Crăciunul la capul familiei, interpretat de Danny Glover, a căzut de pe locul al cincilea pe al optulea cu încasări de 5,7 milioane de dolari (36,7 milioane în trei săptămâni).


”Hacksaw Ridge”, filmul de război care marchează revenirea lui Mel Gibson la bagheta regizorală, coboară și el de pe locul al șaselea până pe locul al nouălea, cu încasări de 5,4 milioane de dolari în a patra săptămână de rulare (52,3 în total).

„The Edge of Seventeen”, o comedie despre adolescenți, încheie top zece al box-office-ului nord-american, cu încasări de trei milioane de dolari în a doua săptămână de rulare și 10,3 milioane de dolari de la lansare.