Moment istoric pentru RIM. Laseaza miercuri noul BlackBerry Z10 (VIDEO)

Data: 29/01/2013 | Autor: .

blackberry-10Research in Motion lanseaza miercuri, pe 30 ianuarie, noul telefon BlackBerry Z 10, un gadget cu care spera sa iasa din pasa neagra in care a intrat in ultimii ani. Potrivit GSM Arena, telefonul va ajunge in magazinele din Marea Britanie incepand cu ora 17.

 Noul telefon are un ecran de 4.2-inch (1,280 x 768 pixeli), un procesor TI OMAP 4470 la 1.5GHz dual-core, 2 GB de RAM si un spatiu de stocare intre 16 si 32 GB, extensibil prin SD card.

Telefonul prezinta o camera de 8 MP cu LED flash si o alta de 2 MP frontala. La capitolul conexiuni, BlackBerry 10 ar urma sa prezinte LTE, dual-band 802.11 a/g/n Wi-Fi, A-GPS, NFC, Bluetooth 4.0. Gadgetul are o baterie de 1800 mAh.

Pana la lansarea oficiala, pe internet continua sa apara informatii interesante despre specificatiile acestuia.Telekom Presse a lansat, pe youtube, un clip video in care prezinta aplicatia de control vocal, similara cu SIRI.

Clipul, din pacate in limba germana, prezinta modul in care utilizatorii vor putea sa dicteze sms-uri, mesaje, sa apeleze contacte sau sa acceseze alte functii ale telefonului prin apelare vocala.


GadgetReport.ro a scris, zilele trecute, ca odata cu lansarea noului telefon, RIM va pune la dispozitia utilizatorilor si o piata de aplicatii dedicate. Urmariti mai jos o prezentare a noului telefon.