Montblanc Summit 2+. Tu ai da 1170 de dolari pe un smartwatch de lux?

Montblanc Summit 2+. Tu ai da 1170 de dolari pe un smartwatch de lux?

Când Montblanc a lansat smartwatch-ul Summit 2 în urmă cu doi ani, ceasul inteligent a fost remarcat pentru faptul că a fost unul dintre puținele astfel de gadgeturi Wear OS cu noul cip Qualcomm Snapdragon Wear 3100, care oferea performanțe mai bune decât ceasurile anterioare Android. Prețul era unul pe măsura tehnologiei, de 995 dolari.  Celebrul producător de ceasuri revine, în 2020, cu un nou smartwach intitulat Montblanc Summit 2+, care aduce câteva facilități în plus, precum conectivitatea 4G, la un preț și mai piperat, de 1.170 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Pentru cine a fost gândit Montblanc Summit 2+? În cadrul unui briefing de presă, un purtător de cuvânt al companiei a descris clientul ideal drept un om de afaceri destul de prosper sau un manager de companiei care își dorește un accesoriu inteligent, cu accente premium.

Ceasul în sine arată foarte bine. Pentru Summit 2+, față de prima versiune, Montblanc a optat pentru a carcasă mai mare, de 43,5 mm față de 42 mm la ediția anterioară. Carcasa din oțel este acompaniată de o curea de 22 mm schimbabilă.

Montblanc Summit 2+ va fi comercializat în patru versiuni: una de oțel DLC negru, o alta de oțel inoxidabil, un smartwatch cu aur roz și o o altă versiune din oțel cu accente de bronz.

La capitolul hardware, Montblanc Summit 2+ include același cip 3100 ca predecesorul său, plus 1 GB de memorie. În plus, este primul smartwatch de lux cu conectivitate 4G.

Un lucru bun dar cu multe semne de întrebare. Acest tip de ceasuri, cu 4G/LTE tind să aibă o autonomie mai slabă decât a celorlalte smartwatch-uri. Montblanc a spus că a optat pentru o baterie de 440mAh pentru Summit 2+, care ar trebui să furnizeze până la 24-36 de ore cu 4G-ul pornit.

Fără conectivitatea la date, este de așteptat ca ceasul să ofere o autonomie de două zile, chiar și de 3-5 zile în modul de power saving.

La capitolul dotări, Montblanc Summit 2+ are un accelerometru, senzor de lumină ambientală, altimetru, barometru, busolă și GPS încorporat.

Pe lângă capacitatea de a prelua apelurile pe ceas, Montblanc Summit 2+ oferă câteva aplicații integrate încorporate, inclusiv Timeshifter și Montblanc Travel Info, care oferă informații turistice și care include un traducător activat prin voce.

Montblanc spune că ceasul include și un „trainer rafinat”, care poate măsura activitatea sportivă și oferă sfaturi de exerciții personalizate. De asemenea, compania a anunțat o nouă aplicație care poate ajuta la măsurarea nivelului de stres pe baza ritmului cardiac.

Un ceas 4G are nevoie de un plan de date. În SUA, Montblanc Summit 2+ va fi vândut exclusiv de Verizon. În România, dacă va ajunge un asemenea ceas, doar Orange are o ofertă de conectivitate cu smartwatch-ul, pe bază de eSIM. Rămâne de văzut dacă pentru operatorii de la noi va fi interesant să vândă un astfel de ceas inteligent, având în vedere mai ales prețul destul de piperat.

Montblanc Summit 2+ nu este chiar cel mai scump smartwatch de pe piață. Hublot, de exemplu, are un ceas inteligent care costă 25.000 de dolari. Cert este că,  în lumea ceasurilor inteligente, Montblanc Summit 2+ reprezintă o alegere specială, destinată unui public cu dare de mână. Nu va concura, probabil niciodată cu smartwatch-urile de la Apple și Samsung.

Montblanc Summit 2+