Motorola Razr. Cum să ai grijă de telefonul pliabil

Data: 27/01/2020 | Autor: .

Motorola Razr. Cum să ai grijă de telefonul pliabilMotorola a început precomenzile pentru RAZR, primul său telefon cu display pliabil, și, în tentativa de a evita orice probleme, a lansat și un ghid video în care explică cum ar trebui să ai grijă de noul smartphone, relatează GadgetReport.ro

În clipul „Caring for Razr”, utilizatorii sunt sfătuiți să mențină ecranul uscat, să nu îl acopere cu niciun fel de folie și să evite să-l atingă cu obiecte ascuțite.

Mai mult, Motorola afirmă că apariția unor bule și alte asemenea anomalii sunt normale, având în vedere că ecranul este realizat din plastic.


GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că tlefonul pliabil Motorola Razr, un gadget care seamănă, din punct de vedere vizual, cu celebrul Razr din anii 2000, va ajunge în magazine din 6 februarie.

Lansat oficial anul trecut, Motorola Razr nu a apucat să debuteze în magazine până acum, varianta oficială fiind că, urmare a cererii semnificative, Motorola a vrut să pregătească un stoc suficient de telefoane pentru a face față solicitărilor. Neoficial, telefonul ar fi avut câteva probleme în zona ecranului pliabil, care au trebuit rezolvate.

Cert este că Motorola RAZR, în noua versiune 2020, vine cu același format clamshell, însă cu câteva diferențe semnificative.

În primul rând, Motorola Razr 2020 (Dual SIM -Nano-SIM, dual stand-by) are un ecran Flex View de 6,2 inci (pOLED HD (2,142 x 876), cu raport de aspect 21:9, care este întins pe toată suprafața din interiorul smartphone-ului.Mai are încă un ecran, de 2,7 inci, pe exterior, ideal pentru informațiile esențiale, de la apelarea unor contacte, la răspunsul la mesaje, plăți rapide, control pentru muzică, utilizarea Google Assistant și accesarea setărilor personalizate.

În plus, cu telefonul închis, poți face poze selfie și să le vezi cum arată, fără să deschizi clapeta telefonului.
Dincolo de cele două display-uri, motorola razr are o carcasă solidă, construită din oțel inoxidabil premium și sticlă 3D Gorilla Glass. Ne-a plăcut și faptul că, atunci când îl deschizi, nu se vede nicio urmă în zona de pliere, cum se întâmplă, de exemplu, la Galaxy Fold sau la Huawei Mate X.

Asta pentru că Motorola RAZR folosește o balama specială, cu un mecanism extrem de rezistent, care trage practic tot ecranul din polimer spre margini, oferindu-i astfel forma ideală.

Telefonul este ușor, rezistent la apă și praf și îl ții foarte bine în mână. Este, de departe, cel mai ergonic telefon pliabil de pe piață, din 2019.
Din păcate, din punct de vedere hardware, nu se ridică la nivelul design-ului și ecranului pliabil.

Motorola Razr 2020 vine cu un procesor Snapdragon 710 (10 nm) Octa-core (2×2.2 GHz 360 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 360 Silver), din gama medie, sub nivelul concurenței, cu 6 GB de RAM și cu o placă video decentă, dar nu foarte performantă. Telefonul rulează sistemul de operare Android 9 de pe un spațiu de stocare de 128 GB și nu există, pentru moment, informații dacă va trece la Android 10.

Nici la capitolul camere, telefonul nu se remarcă cu ceva special. Motorola Razr 2020 are un singur senzor de 16 MP (Dual-LED dual-tone flash) pe partea din spate, care îi oferă performanțe decente (2160p@30fps, 1080p@30fps), și un senzor de 5 MP, de selfie (1080p@30fps), folosit și pe alte telefoane din gama medie.

Mai multe detalii aflați din materialul de mai jos.

Motorola Razr, din 6 februarie. Un telefon pliabil cu un look iconic și un preț pe măsură