Mozilla Seabird. Un telefon concept cu adevarat incredibil (VIDEO)

Data: 2/04/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la Mozilla au dezvoltat, in laboratoarele Concept Series, prototipul unui smartphone care, din multe puncte de vedere, vine sa anticipeze gadgeturile pe care le vom vedea in magazine peste 4-5 ani.

Mozilla Seabird vine cu un ecran OLED de 4 inch si ruleaza un software care, din imaginile din clipul video de mai jos, pare a fi un Android.

Cu un design simplu si ergonomic, telefonul prezinta cu o serie de facilitati spectaculoase. Prima si poate cea mai interesanta este sistemul de proiectoare DUAL-PICO, cu lentile de 45 lumeni si rezolutia de 960X600.

Cele doua proiectoare functioneaza independent si, dincolo de prezentarea clipurilor video/prezentarilor/fotografiilor, genereaza tastaturi virtuale care ofera utilizatorului posibilitatea de a scrie mesaje in conditii optime.

La capitolul facilitati, telefonul mai include, printre altele, o camera de 8 MP cu blitz, bluetooth head set incorporat si facilitati de pan&zoom in 3D.

Telefonul se incarca wireless, dar prezinta si un dock care ofera, dincolo de functia de incarcare, si posibilitatea de a folosi telefonul ca un proiector adevarat.