MSI Creator 17. Primul laptop din lume cu ecran Mini LED

Data: 7/04/2020 | Autor: .

MSI Creator 17. Primul laptop din lume cu ecran Mini LED

MSI a anunțat lansarea unui laptop care promite să ofere cea mai bună imagine 4K disponibilă pe un astfel de gadget. MSI Creator 17 este, potrivit MSI, primul laptop din lume care folosește un display cu Mini LED, o nouă tehnologie spectaculoasă, relatează GadgetReport.ro

Cele mai multe laptopuri folosesc, în prezent, ecrane LCD. Principalul motiv este legat de preț, display-urile OLED fiind încă destul de scumpe.

MSI pare să fi găsit o soluție între cele două tehnologii, care promite să ofere o imagine extrem de clară, cu culori bine definite și un contrast apropiat de OLED.

MSI Creator 17 include un ecran de 17 inch și o rezoluție 4K, bazat pe tehnologia mini LED. Potrivit producătorului, mini LED-urile împing eficient limitele tehnologiei LCD, spre deosebire de micro LED-urile care funcționează mai mult ca panourile OLED de pe telefoanele noastre.

Mini LED-urile permit afișajului laptopului să oprească selectiv iluminarea din spate pe anumite părți ale ecranului, ceea ce creează un contrast mai bun, cu un negru care este negru, nu cenușiu ca la alte display-uri, și cu un alb curat, fără senzația de albastru prezentată de ecranele LCD clasice. În plus, tehnologia Mini LED este mult mai eficientă din punct de vedere energetic, astfel că ecranul consumă mai puțină energie decât display-urile clasice LCD sau OLED.

În ceea ce privește specificațiile laptopului, MSI Creator 17 include un procesor Intel Core-i7 10875H, 16-32 GB RAM și până la 2TB de stocare NVMe.  Clienții vor putea alege între două plăci grafice, un NVIDIA RTX2060 sau un RTX2080 Super Max-Q.

MSI Creator 17 va avea un preț începând de la 1.799 USD, care va crește, bineînțeles, în funcție de configurația aleasă.