A murit Carrie Fisher. Povestea prinţesei rebele din „Star Wars“

Data: 28/12/2016 | Autor: .

A murit Carrie Fisher. Povestea prinţesei rebele din „Star Wars“

Hollywood-ul este în doliu. Actriţa americană Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prinţesei Leia din „Războiul Stelelor“, a murit în urma unui stop cardiac, la vârsta de 60 de ani, relatează GadgetReport.ro

Actriţei i s-a făcut rău în timp ce se afla la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles. Vedeta a fost transportată la spital însă, în ciuda eforturilor medicilor, s-a stins din viaţă.

De-a lungul vremii, Carrie Fisher s-a luptat cu dependenţa de droguri şi alcool şi a fost diagnosticată cu tulburare bipolară.

„Le multumesc tuturor celor care au imbratisat talentul indragitei meie fiicei si care o simpatizau atat de mult. Sunt recunoscatoare pentru toate gandurile frumoase si rugaciunile care acum o ghideaza catre urmatoarea sa oprire. Cu dragoste, mama lui Carrie” a fost mesajul emotionant postat de celebra actrita Debbie Reynolds, mama lui Carrie Fisher.

Carrie Fisher s-a născut pe 21 octombrie 1956, la Los Angeles, într-o familie de actori celebri.

Părinţii ei au divorţat când ea avea vârsta de doi ani, după ce Eddie Fisher a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru actriţa Elizabeth Taylor, declanşând unul dintre cele mai mari scandaluri din epocă, reflectat pe larg în tabloidele anilor 1960.

Carrie Fisher a devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia în filmele „Star Wars“ din 1977, 1980 şi 1983. A interpretat o versiune matură a aceluiaşi personaj şi în filmul „Star Wars: The Force Awakens“, lansat în 2015.

Actriţa americană a filmat, recent, şi pentru următorul film al francizei originale, „Star Wars: Episode VIII“, ce va fi lansat în decembrie 2017.

Carrie Fisher s-a remarcat si in alte filme, precum ”Sampon/ Shampoo” (1975), ”Fratii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah si surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) si ”Cand Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).
Actrita americana a scris patru romane si trei volume de memorii si a fost casatorita cu muzicianul Paul Simon in perioada 1983-1984. Carrie Fisher a avut apoi o relatie cu impresarul Bryan Lourd in perioada 1991 – 1994). Cei doi au impreuna o fiica, Billie Catherine Lourd, nascuta pe 7 iulie 1992.

TELENOVELA DE PE PLATOURILE STAR WARS

Carrie Fisher a dezvăluit pentru revista „People“ că a avut o aventură cu Harrison Ford (74 de ani) pe platourile de filmare ale producţiei originale „Star Wars“ din 1976, pe când avea doar 19 ani.

Destăinuirile a fost făcute în cel mai nou volum al său de memorii, intitulat „The Princess Diarist“, carte care a fost scrisă după ce actriţa a regăsit jurnalele intime pe care le-a ţinut în timpul filmărilor pentru „A New Hope“, desfăşurate în Londra.

Harrison Ford era căsătorit cu Mary Marquardt la momentul respectiv, cei doi divorţând în 1979, la doi ani după ce a fost lansat primul film din seria de succes „Star Wars“.

„A fost foarte intensă. Eram Han Solo şi Princess Leia în timpul săptămânii şi Carrie şi Harrison în timpul weekend-ului. Au trecut 40 de ani de atunci“, a mărturisit artista.

„L-am privit pe Harrison. Avea chipul unui erou, câteva fire de păr îi cădeau pe fruntea lui nobilă, uşor brăzdată. Cum ai putea să-i ceri unui astfel de om strălucitor să fie mulţumit cu o persoană ca mine?“, a scris actriţa în jurnal.

Relaţia s-a încheiat odată cu filmările. Cei doi s-au reunit pe marile ecrane anul trecut, când franciza a fost relansată odată cu „The Force Awakens“.