Star Wars: A New Hope in 4K. Disney pregateste o versiune aniversara

Data: 3/01/2017 | Autor: .

Star Wars: A New Hope in 4K. Disney pregateste o versiune aniversara

Disney si Lucasfilm pregatesc lansarea, cel mai probabil pe 25 mai, a unei noi versiuni a Star Wars: A New Hope. Filmul, refacut la rezolutie 4K, ar urma sa fie proiectat cu ocazia implinirii a 40 de ani de la debutul seriei, in 1977, relateaza GadgetReport.ro

Filmul, care a deschis celebra serie a Razboiului Stelelor, ar urma sa fie proiectat in cinematografele care suporta standardul 4K, in cadrul unor evenimente aniversare, dedicate Razboiului Stelelor, la 40 de ani distanta de la lansarea primului episod.

Versiunea Star Wars: A New Hope in 4K va fi realizata cu ajutorul Industrial Light and Magic.

Lansarea Star Wars: A New Hope va prefata, astfel, noul Episode VIII, care va ajunge pe marile ecrane pe 15 decembrie, relatează BGR.com

Star Wars: A New Hope – filmul care a revolutionat cinematografia SF

Povestea din Star Wars: A New Hope începe cu o descoperire neașteptată făcută de un baietel simpatic, pe numele lui Luke Skywalker. El locuiește undeva într-o fermă de pe Planeta Tatooine și, într-o zi, observă că robotul primit în dar de la părinții este purtătorul unui mesaj venit din spațiul intergalactic, de la o anumită prințesă Leia.

Aceasta cere disperată ajutorul unui anumit Obi-Wan Kenobi. Nedumerit, Luke cere sfatul lui Ben Kenobi, un prieten de-al tatălui său și constată cu surprindere că el este cel vizat de mesajul venit de la o distanță de mii de ani lumină.

Kenobi îl va pune în temă pe Luke cu privire la războiul dintre gruparea Rebelilor pe de o parte și Imperiu și energia spirituală numită Forța pe de altă parte.

Fără să mai stea pe gânduri, Luke și Kenobi, cărora li se alătură Han Solo (Harrison Ford) își unesc forțele pentru a o salva pe prințesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul lord a Raului, Darth Vader.

Misterul din jurul Star Wars: Episode VIII

După succesul cu Star Wars The Force Awakens  si cu Rogue One, Disney spera ca Star Wars: Episode VIII se depaseasca performantele acestora, lansand ideea ca filmul ar urma sa fie cel mai spectaculos din intreaga serie Star Wars.

Va deveni Luke maestrul lui Rey, urmând să o înveţe cum să controleze forţa,  să devină un Jedi? Cine este, de fapt, Rey? De unde ştia să folosească sabia laser? Din The Force Awakens am aflat că Rey a fost abandonată pe planeta Jekku, atunci când era mică, fără să ştie cine sunt părinţii ei. Ar putea fi Luke Skywalker tatăl lui Rey?

Tot din Star Wars: Episode VIII abia aşteptăm să aflăm cum va reacţiona Leia când va afla că Kylo Ren şi-a ucis tatăl.

Întrebări la care doar regizorul şi scenaristul Rian Johnson (devenit celebru pentru serialul Breaking Bad) poate să răspundă, însă acesta a declarat că nu va dezvălui nimic din povestea din noul episod, afirmând doar că ne aşteaptă multe surprize, pline de adrenalină.

Dincolo de speculaţii, cert este că filmările pentru Star Wars: Episode VIII sunt in plina desfasurare la studiourile din Pinewood, din apropierea Londrei, fiind programate să se încheie în iunie. Printre actorii care vor aparea in film se afla si regretata Carrie Fisher (Printesa Leia), decedata la finele anului trecut.