Navigația Google Maps fără telefon se lansează pe smartwatch-urile Galaxy Wear OS

Data: 13/01/2023 | Autor: .

Navigația Google Maps fără telefon se lansează pe smartwatch-urile Galaxy Wear OS

Google implementează suportul de navigare fără telefon în Google Maps pentru smartwatch-urile Samsung Galaxy și alte ceasuri inteligente Wear OS. Acest lucru înseamnă că smartwatch-urile cu Wear OS nu vor avea nevoie de un telefon asociat pentru navigare pas cu pas atunci când se utilizează Google Maps, atât timp cât ceasurile au conectivitate GSM încorporată sau sunt conectate la o rețea Wi-Fi.

Pentru a utiliza această funcție, tot ce trebuie să faceți este să deschideți Google Maps pe smartwatch-ul Wear OS (atenţie, doar cele care au SIM sau sunt contectate la wi-fi), cum ar fi Samsung Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro, apoi deschideți Setări și apăsați pe Modul de lansare.

Launch Mode este un nou meniu adăugat la aplicația Google Maps Wear OS, care este plasat între meniul Auto-launch și meniul Terms of service.

În meniul Launch Mode (Mod de lansare), veți vedea două opțiuni sub antetul Navigation will be launched on (Navigația va fi lansată pe) și trebuie să selectați opțiunea Watch only (Doar pe ceas) pentru a putea începe direct navigația din aplicație pe ceas. Aceste opțiuni vor apărea atât pe dispozitivele cu Bluetooth/Wi-Fi, cât și pe cele care utilizează doar LTE.

Deoarece aceasta este o lansare aflată încă în stadiul beta,  s-ar putea să nu primiți imediat funcția și să trebuiască să așteptați câteva zile până când aceasta va fi disponibilă pe smartwatch-ul dvs.

Potrivit anunțului oficial, opțiunea de a avea Google Maps care să ruleze pe ceasul Wear OS fără a avea nevoie de un telefon asociat pentru navigație este utilă atunci când ieșiți din casă fără telefon, cum ar fi atunci când plecați la o alergare sau la o plimbare cu bicicleta.

Bineînțeles, funcția va fi utilă și în cazul în care telefonul rămâne fără baterie și doar ceasul este pornit, ceea ce o face să fie o îmbunătățire foarte binevenită pentru Google Maps pe Wear OS.