Navigatie prin magazine? Smartsense te ajuta sa nu te ratacesti prin mall

Data: 16/05/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la Fraunhofer Research, impreuna cu cei de la Bosch Corporation, au lansat o tehnologie care isi propune sa ne ajute sa ne descurcam mai bine in marile cladiri, de la mall-uri la muzee, statii de transport public si alte institutii.

Ei au dezvoltat sistemul Smartsense, o aplicatie care nu are nevoie de GPS pentru a functiona in interiorul cladirilor. Si Google a lansat un asemenea proiect insa gigantul IT se loveste de o problema la care nu are inca o solutie – faptul ca in interior semnalul GPS dispare, astfel ca hartile Google indoor nu pot fi folosite.

Cercetatorii de la Fraunhofer Research au gasit insa o solutie foarte interesanta. Ei au creat doi senzori – unul care masoara cat de repede mergem, iar al doilea, magnetic, care raporteaza miscarea la campul magnetic al Pamantului.

Expertii spun ca cei doi senzori furnizeaza impreuna, cu acuratete, date privind locatia utilizatorului de smartphone, fara sa mai aiba nevoie de GPS.

Expertii afirma ca, de acum incolo, ramane doar ca marile magazine si institutii sa isi dezvolte propriile harti indoor pe care utilizatorul sa le descarce de pe internet sau prin intermediul codurilor QR de la intrare.

Smartsense se afla inca in faza de teste urmand ca varianta comerciala sa fie lansata, cel mai probabil, anul viitor.