Nexus 6 vs. Galaxy Note 4. Care este cel mai bun smartphone? (VIDEO)

Data: 21/10/2014 | Autor: .

nexus-6-vs-galaxy-note-4

Vă gândiţi să îi cereţi lui Moş Crăciun să vă aducă cel mai bun şi mai nou smartphone cu Android de pe piaţă? Sunt două telefoane care candidează cu succes la acest titlu – spectaculosul Samsung Galaxy Note 4 şi noul Google Nexus 6, construit de Motorola.

Nexus6table_topCele două smartphone-uri sunt, de departe, cele mai performante telefoane din piaţă.

Samsung-ul a ajuns deja în România la preţuri între 3200 şi 3500 de lei, Nexus 6 urmează să fie disponibil cel mai probabil la finele lunii viitoare la un preţ estimat între 2600-2800 de lei.

Ce le deosebeşte? În primul rând mărimea. Nexus 6 este puţin mai mare şi mai greu decât Note 4.

Dacă sunteţi obişnuiţi cu seria Note, nu o să vă deranjeze, însă dacă treceţi de la un telefon clasic la Nexus 6, o să aveţi ceva dificultăţi în a controla gigantul celor de la Google.

Vă veţi bucura, însă, de cel mai nou şi fluid Android, 5.0 Lollipop, sistem care urmează să ajungă şi pe Samsung Galaxy Note 4. Asta se va întâmpla, probabil, cel mai devreme în ianuarie – Google nu va rata ocazia de a exploata sezonul de shopping de Crăciun, iar noul Android reprezintă un argument important pentru alegerea Nexus 6.

Dacă la capitolul procesor si memorie, ambele modele au dotari identice, la capitolul ecran, sunt diferente sensibile de abordare. Ecranul de 5,7 inchi al celor de la Samsung il depaseste pe cel de 5,9 inchi de pe Nexus, cu 515 pixeli/inchi si rezolutia de 2560X1440, fata de 493 ppi si  1440X2560 pixeli. O chestie care tine mai mult de statistica, pentru ca, privindu-le cu ochiul liber, nu vei sesiza diferenta.

Diferenţe sunt şi la capitolul foto-video. Nexus vine cu o camera de 13 MP în timp ce telefonul sud-coreenilor oferă un senzor de 16 MP, ambele cu stabilizator optic.

O alta diferenta importanta este ca, spre deosebire de Nexus 6, bateria lui Note 4 este detasabila. Altfel spus, in timp ce pentru telefonul Google veti avea nevoie obligatoriu de o priza, la cel de la Samsung daca ii cumparati o baterie suplimentara, este putin probabil sa nu mai puteti sa il folositi.

Vedeti cum arata Note 4 si Nexus 6 puse fata in fata in clipul video  realizat de cei de la Carphone Warehouse