Nike, comenzi record pentru bratara fitness FUELBAND

Data: 1/03/2012 | Autor: .

Americanii au luat cu asalt site-ul Nike si au blocat, practic, vanzarea unuia dintre cele mai interesante gadgeturi pe  care producatorul de echipament sportiv le-a lansat vreodata – bratara de fitness Nike Fuelband. Compania a suspendat oferta, fiind incapabila sa produca la nivelul cererii.

Nike a anuntat pe site si pe twitter ca oferta va fi reluata in curand, fara a preciza o data exacta.

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, Nike+ Fuelband a inregistrat aproape 1 milion de comenzi de la lansarea oficiala de pe 22 februarie de pe piata americana. In Europa, gadgetul ar urma sa ajunga pe 1 mai in Marea Britanie, iar pana la finele anului si in celelalte tari.

Pentru mai multe detalii despre disponibilitate, urmariti contul de twitter creat special de Nike pentru acest gadget.

GadgetReport.ro a relatat, pe larg, despre lansarea acestui gadget. Cu Fuelband, Nike spera sa se impuna in piata dispozitivelor dedicate activitatilor sportive. Principalii sai concurenti sunt Striiv, Motoactv si Jawbone Up.
Fuelband este, in esenta, o bratara din cauciuc dotata cu un microcip, un sensor de lumina si un accelerometru care ii permite sa calculeze numarul pasilor parcursi, caloriile consumate si cat timp ai facut miscare.

Datele sunt afisate pe un display cu LED-uri. Nike Fuelband se conecteaza la PC cu ajutorul unul cablu miniUSB sau prin Bluetooth. Aplicatia speciala iti permite sa vizualizezi datele si sa iti setezi diverse programe.

Gadgetul se conecteaza prin Bluetooth si la iPhone si iPad, iar aplicatia dedicata iti da posibilitatea sa iti vezi progresele zi de zi.

Gadgetul are o autonomie de 4 zile si este rezistent la apa.  Costa 149 de dolari.  Mai multe detalii despre Nike Fuelband puteti afla de pe site-ul oficial.