Nintendo Switch. Cum arată noua consolă de jocuri

Nintendo Switch. Cum arată noua consolă de jocuri

După legendara Wii, Nintendo încearcă să revină în piaţa de gaming, dominată de Xbox şi PlayStation, cu o nouă consolă de jocuri, cu un design special şi cu facilităţi foarte interesante. Nintendo Switch este, în fapt, o combinaţie între un controller şi o consolă, gadgetul putând fi adaptat la smartphone, tabletă, monitor şi TV, relatează GadgetReport.ro

Switch conţine o tabletă, botezată Switch Console, cu un ecran de 7 inchi, a cărui rezoluţie încă nu a fost anunţată însă care, din imagini, pare a fi Full HD. Când e folosită acasă, împreună cu monitorul sau televizorul, tableta se conectează la un adaptor special, intitulat Switch Dock, şi poate fi folosită, astfel, ca un gamepad.

Switch are un procesor Nvidia Tegra despre care Nintendo spune că se bazează pe aceeaşi arhitectură ca cea mai performantă platformă video GeForce, fără a prezenta detalii.

Nintendo Switch. Cum arată noua consolă

Cele două controllere ale consolei, botezate „Joy-Con”, pot fi folosite independent dar şi ataşate la consolă, într-o experienţă similară cu Wii U.

Nintendo Switch. Cum arată

Din clipul video de prezentare, rezultă că  Switch va beneficia de jocuri şi alte aplicaţii de la 48 de producători, printre care Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, EA, Epic Games, Konami, PlatinumGames, Square Enix, Take-Two şi Ubisoft. Vedem, de altfel, imagini din The Elder Scrolls V: Skyrim şi NBA 2K, alături de clasicele Mario, Mario Kart şi Splatoon.

Nintendo Switch. noua consolă de jocuri

„Nintendo Switch permite utilizatorilor să se joace oriunde şi cum îşi doresc”, a declarat Reggie Fils-Aime, şeful Nintendo SUA, aluzie la faptul că controllerele consolei pot fi transformate în diverse accesorii pentru jocuri.

Nintendo Switch va ajunge pe piaţă în luna martie 2017, la un preţ încă neanunţat.  Mai multe amănunte aflaţi din clipul video de mai jos şi de pe SITE-UL OFICIAL.