Nio ES8. Cum arată SUV-ul chinezesc care rivalizează cu Tesla

Data: 29/05/2017 | Autor: .

Nio ES8. Cum arată SUV-ul chinezesc care rivalizează cu Tesla

Nio ES8. Acesta este numele celui mai spectaculos model de SUV electric, made in China, care urmează să debuteze pe piaţă în 2018. Chinezii îşi propun să rivalizeze cu Tesla, Nio ES8 fiind primul lor model care include standardul de autonomie software Level 4, acelaşi pe care îl au şi automobilele electrice americane, relatează GadgetReport.ro

Nio ES8 este produs de un start-up din Shanghai, care a atras finanţări de peste 87 de milioane de dolari din partea giganţilor Tencent, Baidu, Lenovo şi Sequoia Capital. Nio era cunoscut anterior sub numele de NextEV, brand sub care a prezentat şi mai multe prototipuri de automobile.

În ceea ce priveşte modelul Nio ES8, acesta va fi primul care va ajunge pe piaţă, în 2018. SUV-ul va fi construit în colaborare cu producătorul auto chinez JAC Motors.

Modelul include standardul de autonomie software Level 4, astfel că pilotul automat poate prelua mare parte din controlul automobilului.

Nio ES8 are şapte locuri şi tracţiune pe toate cele patru roţi. Dincolo de look-ul exterior modern, la interior maşina include o consolă touchscreen multimedia. Computerul de bord este capabil să înveţe din obiceiurile de condus ale şoferului şi să adapteze performanţele maşinii la aşteptările acestuia.

NIO ES8 SE CONDUCE SINGURĂ

Nio ES8 este primul model chinezesc care include standardul de autonomie software Level 4, astfel că poate prelua controlul maşinii şi să ducă pasagerii la destinaţie, fără asistenţă umană.Maşina a fost găndită de Jamie Carlson, un fost şef de proiect de la Tesla Autopilot.

Nu au fost furnizate, pentru moment, date privind motorizarea, acceleraţia, autonomia şi preţul modelului.

Nio mai dezvoltă un model interesant, supercar-ul EP9. Maşina, care va fi lansată într-o serie specială, de numai 10 exemplare, va costa 1,48 milioane de dolari şi va oferi performanţă pe măsura bolizilor de Formula 1.

Modelul va accelera la 100 km/oră în numai 2,7 secunde, va atinge o viteză maximă de 250 km/oră şi va avea o autonomie de 450 km.