Noi imagini cu prototipul primului telefon modular din lume (VIDEO)

Data: 30/10/2014 | Autor: .

Project-Ara-455x304Google va prezenta, oficial, in ianuarie, primul telefon modular din lume, dezvoltat in cadrul proiectului Project Ara. Până atunci, pe youtube au apărut imagini cu modelul prototip Spiral 2, dezvoltat pentru Google de NK Labs din Boston.
Cine nu si-ar dori sa schimbe componentele la telefon cu altele mai noi, decat sa dea milioane pe un alt gadget nou? Asta este in esenta filozofia dupa care a fost construit “Project Ara”.

Google a prezentat si un clip video in care Dave Hakkens, de la NK Labs , vine cu noutati despre acest telefon. Astfel aflam ca telefonul se va asambla precum un puzzle, piesele urmand sa intre in niste lacasuri speciale, cu ajutorul unor magneti.

Viitorul telefon va rula o versiune modificata a Android Lollippop si va suporta schimbarea modulelor fara sa fie nevoie sa inchizi telefonul.

Adica, de exemplu, daca filmati ceva interesant si nu mai aveti destula memorie, o veti putea inlocui instant.

La fel si cu schimbatul camerelor foto/video, in functie de conditiile in care va aflati, sau mai ales cu bateria.

Componentele telefonului vor veni in diverse modele si culori si vor putea fi cumparate din Play Store.

Google lucreaza la dezvoltarea acestui proiect cu Quanta, Toshiba, NK Labs , Rockchip, Foxconn, Laird Technologies si Array Labs.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Google cauta deja un producator de imprimante 3D cu care sa lucreze la dezvoltarea primului telefon modular Project Ara.

Ideea Project Ara nu este noua. Mai mult chiar, in echipa de dezvoltare se gasesc doi cercetatori care au lucrat la un proiect similar, Phoneblocks.