10 motive pentru care am ales Samsung Galaxy S5 si nu Galaxy Note 4

Data: 3/11/2014 | Autor: .

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy Note 4Daca vreti sa vorbiti cu Mos Craciun sa va aduca un smartphone de sarbatori, incercam sa va ajutam sa faceti cea mai buna alegere. Astazi luam in discutie cele mai noi telefoane Samsung, Galaxy S5 si Galaxy Note 4. Dupa ce le-am testat pe amandoua, am ajuns la concluzia ca S5 este o achizitie mai buna. Vedeti motivele mai jos.
1. Primul criteriu este pretul – Galaxy S5 il gasiti in magazine la 1900-2300 lei, in timp ce Note 4 este vandut la 3200-3400 lei. Diferenta nu este pe deplin justificata, in opinia noastra.

2. Dimensiunea – Galaxy S5 este mai usor, mai mic, mai simplu de purtat intr-un buzunar. De asemenea, este mai usor de manevrat chiar si cu o mana.

3. Ecranul – Diferenta intre ecranul de pe S5 si cel de pe Note 4 nu este vizibila. Chiar daca Note 4 se lauda cu rezolutia QHD, aceasta nu este perceputa de ochiul uman diferit fata de cea Full HD de pe S5. In plus, ecranul de pe Note 4 va consuma mult mai mult din baterie.

4. Procesorul si memoria – cele doua telefoane sunt deja supra-dotate din acest punct de vedere. Procesoarele de peste 2 Gigahertzi isi fac cu succes treaba, iar diferentele in operare vor fi de ordinul milisecundelor. Imposibil de sesizat in activitatea de zi de zi. Pentru un utilizator obisnuit, diferenta dintre 2 si 3 GB de RAM este, de asemenea, irelevanta.

5. Software-ul – chiar daca Note 4 se lauda cu programele speciale, accesate cu stylus-ul, veti descoperi ca, in utilizarea obisnuita, le veti folosi foarte rar. Ambele telefoane ruleaza Android 4.4.4 la un nivel excelent, fara lag-uri.

6. Camera foto/video – diferentele dintre S5 si Note 4 sunt insesizabile. Stabilizatorul optic de pe Note 4 ajuta foarte mult in cazul unor filmari video insa doar daca vreti ceva la nivel profesionist. In utilizarea obisnuita, in cele mai multe cazuri neglijenta, nu veti sesiza o diferenta majora. Viteza de focus este similara pe ambele telefoane.

7. Rezistenta la apa si praf – S5 este certificat pentru asa ceva, Note 4 nu. Un atuu important in cazul in care veti folosi telefonul pe ploaie sau, accidental, veti varsa un pahar de apa pe el sau il veti scapa in cada etc.

8. Accesoriile – S5 are deja o gama larga de accesorii disponibile la vanzare, la preturi excelente. Cele pentru Note 4, de la baterie la carcase, etc. abia apar pe piata, iar preturile sunt incomparabil mai mari.

9. Adaptabilitate – Cu Note 4, daca nu ati mai avut un phablet, va veti obisnui mai greu, avand in vedere marimea uriasa. S5 este mai ergonomic, mai simplu de dus la ureche, de scos din buzunar, din geanta etc.

10. Autonomia. Chiar daca telefoanele au baterii diferite, acestea nu reusesc sa ofere telefoanelor mai mult de 16 ore de autonomie si asta intr-0 situatie ideala. Note 4 pierde mult la acest capitol cu ecranul QHD care consuma enorm. In rest, asteptati-va ca ambele telefoane sa le puneti in priza seara, asta, bineinteles, daca le folositi pentru apeluri, navigare pe internet, ascultat muzica si vazut cateva clipuri pe youtube.

Un ultim sfat. Daca v-ati decis sa cumparati S5, alegeti modelul 4G+. Veti avea o conexiune mult mai buna de internet, iar bateria, din testele noastre, va va tine putin mai mult decat la versiunea originala. Modelul S5 4G+ are inscriptionata aceasta facilitate pe capacul din spate.