Noi imagini cu super-car-ul lui Jay Leno – GM EcoJet (VIDEO)

Data: 11/12/2013 | Autor: .

ecojet

Celebrul realizator de televiziune Jay Leno este un impatimit al automobilelor. Are o colectie spectaculoasa de masini, printre care una este cu adevarat unica in lume. Este vorba de un prototip General Motors intitulat EcoJet si realizat pe platforma Corvette Z06.

Împrumutând elemente de design de la avioanele cu reacţie şi monoposturile de Formula 1, EcoJet este o masina speciala pentru ca este realizata din aluminiu si Kevlar si are un motor Honeywell LT-101 cu turbina de 650 de cai putere care functioneaza pe bio-diesel. EcoJet a fost desenat la indicatiile lui Jay Leno.

Masina are o istorie interesanta: ideea a aparut in urma discutiilor dintre Leno si Bernard Juchli, mecanicul particular al comicului, si a prins treptat contur in niste desene schitate pe cateva batiste de hartie, asa cum insusi Leno a marturisit.

Masina are numai doua locuri si poate atinge viteza maxima de 250 de kilometri pe ora.

Jay Leno si-a scos recent masina la plimbare. Urmariti imagini cu masina in clipul de mai jos.

Colectia lui Jay Leno cuprinde, pe langa modele Ferrari si Lamborghini, o serie de automobile clasice, un Ford GT, un McLaren SLR, ba chiar si o motocicleta cu motor de elicopter.