Noi imagini cu prototipul Galaxy S9. Noutăţile semnificative aduse de noul telefon

Data: 15/12/2017 | Autor: .

Noi imagini cu prototipul Galaxy S9. Noutăţile semnificative aduse de noul telefon

Presa internaţională prezintă astăzi noi randări neoficiale cu noul smartphone Samsung Galaxy S9, gadget care ar urma să fie prezentat oficial în februarie, la MWC Barcelona sau, potrivit unor alte informaţii, chiar mai devreme, în ianuarie, cu ocazia târgului CES de la Las Vegas, relatează GadgetReport.ro

Samsung a început deja producţia telefonului, astfel că nu este exclus ca Galaxy S9 şi varianta S9+ să ajungă în piaţă mult mai devreme decât ne aşteptam.

Din imaginile prezentate în randările video, realitate pe baza unor informaţii primite de la furnizorii de subansamble, reiese că, în linii mari, telefonul va urma aceeaşi linie de design inaugurată de sud-coreenii odată cu seria S8.

S9 va avea un ecran Infinity Display de 5,8 inchi, iar versiunea Plus de 6,2 inchi.

Ecranele vor fi propulsate de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va oferi culori mai bine definite şi un contrast mai bun. În plus, S9 și S9 Plus vor fi primele telefoane din lume cu un ecran întins pe mai mult de 90% din suprafața frontală.

Interesant este că rama inferioară ar fi cu 0,1 mm mai îngustă decât cea de pe S8, iar pe spatele telefonului se remarcă chenarul care încadrează camera foto și senzorul de amprente. În rest, telefonul este acoperit cu sticlă atât pe față, cât și spate, unite de un cadru mecanic.

Din imagini rezultă că S9 ar urma să ofere, în continuare, o singură cameră foto, sistemul dual urmând să fie disponibil doar pe varianta S9+. Pe de altă parte, senzorul de amprente este plasat într-o poziție mai uşor de accesat, asta după ce clienţii companiei au reclamat problemele de la S8.

Noul smartphone va oferi un nou scanner de iris despre care presa de specialitate spune că va asigura un nivel de securitate fără precedent pentru segmentul smartphone-urilor.

Potrivit surselor citate de cotidianul The Korea Herald, noul senzor de iris cu care va fi dotat Samsung Galaxy S9, de 3 MP, va fi capabil să ,,citească” ochii utilizatorilor chiar şi dacă aceştia poartă ochelari. „Senzorul de iris va urmări inclusiv mişcările ochilor şi va capta datele chiar şi în condiţii de întuneric”, a declarat o sursă citată de Sammobile.com

Samsung Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Noul procesor ,,made by Samsung” va furniza puterea necesară pentru ca telefonul să se descurce cu experiența 4K și, de asemenea, să fie mai ușor de folosit mai ales în aplicațiile de realitatea virtuală, domeniu în care Samsung își pune mari speranțe.
Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 6-8 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0, de pe un spaţiu de stocare de 128/256/512 GB.

Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby. O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9 Plus.

Telefoanele vor beneficia de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.

Dincolo de variantele black (negru), silver (argintiu), blue (albastru) şi gold (auriu), noul model Samsung Galaxy S9 ar putea fi disponibil şi în variantele purple (violet), plum (culoarea prunei) şi burgundy red (o variantă de roşu).

Legat de prețuri, încă nu există informații clare însă, cel mai probabil, Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro.