Nokia 6.2 ajunge în România. Specificații optime, preț avantajos

Data: 30/10/2019 | Autor: .

HMD Global a anunțat lansarea pe piața românească a primului smartphone Nokia din seria 6 cu tehnologie PureDisplay și cameră triplă, la prețul de 1.149 lei. Nokia 6.2 vine cu tehnologie PureDisplay cu HDR always-on, o cameră triplă, funcții AI și autonomie a bateriei de două zile, relatează GadgetReport.ro

Cu o varietate de funcții AI și cameră triplă puternică, Nokia 6.2 permite utilizatorilor să capteze fotografii cât mai amănunțite, portrete bokeh și fotografii cu unghi larg, cu mai multe detalii.

„Cu Nokia 6.2, ne-am propus să redefinim funcțiile pe care le putem oferi pe această serie 6 atât de populară. Astfel, Nokia 6.2 introduce două noutăți: un ecran impresionant, imersiv, PureDisplay și o cameră triplă puternică, cu funcții AI. Cu introducerea Nokia 6.2, ne-am asigurat că utilizatorii noștri beneficiază de un terminal premium, care nu face niciun compromis din punct de vedere design sau performanță. Cu cele aproape un miliard de tonuri de culoare, ecranul PureDisplay al Nokia 6.2 permite utilizatorilor să urmărească filmele sau emisiunile favorite chiar și atunci când sunt în mișcare. De asemenea, cu ajutorul camerei triple, utilizatorii își pot exersa creativitatea oricând!” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Cu procesorul video dedicat Pixelworks, Nokia 6.2 aduce conținutul video la calitate HDR în timp real, cu până la un miliard de tonuri de culori, contrast înalt și o gamă dinamică extinsă. Astfel, utilizatorii se pot bucura de mai mult contrast și culorii mai vii atunci când urmăresc seriale pe platformele preferate de streaming.

Tehnologia ecranului Nokia 6.2 redefinește conținutul, printr-o reproducere largă a culorilor, o rată de contrast dinamică pentru videoclipuri și luminozitate ridicată. Mai mult, prin îmbunătățirea contrastului, conținutul este ușor de vizualizat chiar și în medii cu luminozitate ridicată.

O nouă premieră adusă de Nokia 6.2 este camera triplă avansată, care permite utilizatorilor să realizeze fotografii performante, asigurând imagini detaliate, portrete bokeh cu blur plăcut și cadre cuprinzătoare. Modul nocturn cu AI permite utilizatorilor să își exprime creativitatea imediat, indiferent de momentul zilei.

Modul bokeh permite crearea unui fundal estompat, cu ajutorul mai multor stiluri, precum Classic, Heart sau Star, astfel încât portretele să se remarce pe profilele de social media ale utilizatorilor. Mai mult, funcția Dual-Sight și videoclipurile Ultra HD cu sunet spațial vor captiva cu siguranță toți următorii de pe canelele online ale utilizatorilor Nokia.

Nokia 6.2 este foarte ușor, fiind construit dintr-un material compozit pe bază de polimer, de două ori mai puternic decât policarbonatul și mai ușor decât aluminiul.
Finisajele modelului Nokia 6.2 au fost realizate folosind un strat protector multi-layer metalizat, rezultatul fiind un aspect neted, premium, rezistent la zgârieturi.

Inclus în parteneriatul Android One, Nokia 6.2 este pregătit pentru Android Q și va beneficia de actualizări lunare garantate de securitate timp de trei ani și ale sistemului de operare timp de doi ani. Astfel, telefonul se va îmbunătăți odată cu trecerea timpului.
Utilizatorii au acces la cele mai recente funcții, precum Adaptive Battery cu suport AI, App Actions și multe altele, disponibile pe Android 9 Pie.

De asemenea, pentru a veni în ajutorul utilizatorilor, Nokia 6.2 dispune de un buton special Google Assistant , pentru a accesa instant această funcție. Mai mult, utilizatorii vor putea beneficia și de noul Ambient Mode al Google Assistant, ce activează funcția de display always-on, în momentul în care telefonul este la încărcat.

De asemenea, utilizatorii Nokia 6.2 vor putea beneficia, gratuit, timp de trei luni, de abonamentul Google One. Prin Google One , aceștia vor putea stoca, automat, în cloud, pozele, videoclipurile, mesajele și multe alte documente. Cu Nokia 6.2, utilizatorii vor primi 100GB de spațiu de stocare în Google Drive, Gmail și Google Photos și acces către Google experience – totul într-un abonament ce poate fi folosit în comun.

Nokia 6.2 este disponibil în România începând cu 28 octombrie, pe culorile Ceramic Black și Ice, cu varianta de memorie de 4GB/ 64GB, la prețul recomandat de 1.149 lei.