Nokia 7.2. Un telefon cu look premium și o autonomie foarte bună

Data: 4/02/2020 | Autor: .

Nokia 7.2. Un telefon cu look premium și o autonomie foarte bună

Nokia 7.2 este unul dintre telefoanele care, cu siguranță, te va surprinde mai ales prin look-ul special. Chiar dacă din punct de vedere hardware nu are aspirații de flagship, telefonul celor de la Nokia reușește să ofere un mix foarte bun de ,,user experience’’ pe un ecran luminos, HDR, și cu un atuu important – este un telefon care are o autonomie reală de 2 zile, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, Nokia 7.2 arată foarte bine. Carcasa realizată dintr-un compus polimeric (de două ori mai rezistent decat policarbonatul obisnuit si de două ori mai usor decat aluminiul) are un aspect premium. Dincolo de culoarea inedită, Cyan Green – un verde special, carcasa ne-a plăcut că este ușoară și că nu absoarbe atât de multe amprente cum o fac alte telefoane.

Ecranul, de 6,3 inchi, este unul bine integrat în layout, cu o margine ușor curbată, neagră, acoperită cu sticlă 2.5D Corning® Gorilla.

Display-ul are rezoluție Full HD și este compatibil HDR, astfel că este capabil să redea clipurile în culori și cu un contrast mai bun.

Luminozitatea ecranului este decentă, însă dacă o setezi la maximum, începe să genereze aberații de culoare și contrast.

Pe display ai clasicul deja breton pentru camera de selfie, iar pe spate tronează, impozant, modulul de cameră principală, cu sigla Zeiss. Sunt patru elemente, un senzor principal extrem de sensibil, de 48 MP, un senzor de profunzime de 5 MP, care te ajuta sa realizezi portrete si, ultimul insa nu cel din urma, un senzor de 8 MP cu unghi ultra-larg de 118°, unul dintre cele mai ample pe care le-am testat până acum, peste cele oferite de Samsung și Huawei.

Camera de selfie face poze decente, iar cea principală se descurcă la un nivel optim, atât pe zi cât și pe noapte. Imaginile captate sunt, în general, corecte din punct de vedere cromatic, cu mici aberații în zona de contrast și prea puțin strălucitoare. Nu sunt la nivelul flaghship-urilor de 1000-1500 de euro însă sunt bine calibrate, mai ales pentru social media, pentru Facebook sau Instagram. Pentru un utilizator obișnuit, fără pretenții de flagship, Nokia 7.2 este o soluție inclusiv pe partea de video. Am filmat mai ales noaptea, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.

Dincolo de layout-ul cu iz premium și de camerele cu lentile Zeiss, Nokia 7.2 se remarcă prin mixul foarte bun de user experience.

Sistemul de operare Android 9 se mișcă excelent, indiferent la cel provocări îl supui, iar procesorul Qualcomm Snapdragon 660 împreună cu cei 6 GB de RAM reprezintă o combinație excelentă, la acest nivel. Am testat telefonul timp de aproape două săptămâni și nu am avut nicio problemă din punct de vedere al aplicațiilor.

Un alt atuu al acestui telefon îl reprezintă, cu siguranță, autonomia. Chiar dacă, la prima vedere, bateria de 3500 de mAh a părut mică, lăsând telefonul să-și gestioneze resursele, cu ajutorul inteligenței artificiale, am reușit să obținem o autonomie maximă de 2 zile, în condițiile unei utilizări obișnuite, cu câteva ore de social media, două episoade pe Netflix, cu peste 20 de convorbiri telefonice și cu wi-fi-ul activat, la birou.

Senzorul de amprentă de pe spate s-a descurcat decent, iar încărcarea bateriei, pe USB Type C a mers destul de repede.

Ne-a plăcut și faptul că telefonul vine cu Radio FM în standard, ceea ce, pentru mulți dintre utilizatori, poate fi o opțiune interesantă.De asemenea, un atuu îl reprezintă prezența dual-sim-ului simultan cu rack-ul pentru cardul de memorie. Un lucru care la alte telefoane a dispărut.

Minusurile lui Nokia 7.2

Nokia 7.2 știe să facă câteva lucruri bine, însă nu are valențe de flagship. Pe partea de sunet, de exemplu, ne-am fi dorit mai mult, mai ales când te uiți la un film pe Netflix sau urmărești un clip pe Youtube. Sunetul vine doar din difuzorul din partea de jos și este puțin metalic.
Căștile lui Nokia 7.2 sunt, de asemenea, sub nivelul așteptărilor, achiziția unora de calitate fiind absolut necesară.

Vestea bună este că poți folosi atât căști pe mufa clasică de 3.5 cât și pe USB Type C, un avantaj mai ales atunci când pui telefonul la încărcat și vrei să asculți și ceva la căști.

La capitolul minusuri putem trece și absența încărcării wireless, însă fără să reprezinte un mare impediment. Telefonul are o autonomie bună, așa că nu o să fie nevoie să-l ții în priză decât noaptea.

Nokia 7.2, un mix optim

Pe ansamblu, Nokia 7.2 se dovedește a fi un smartphone bine calibrat, cu un design elegant, un șasiu ușor, un display luminos și o experiență de utilizare optimă.

Nu are valențe de flagship în materie de fotografie și nici nu este un telefon de gaming. Este mai degrabă un telefon pentru browsing și pentru filme – însă neapărat cu o pereche de căști bune.

Raportul preț calitate este unul corect, raportat la concurență. Dacă vreți să-l cumpărați, nu o să vă dezamăgească și, mai mult chiar, s-ar putea să vă surprindă plăcut în multe dintre privințe.

Telefonul este vândut la promoție în această perioadă, pe acest LINK.

 

Nokia 6.2. Un telefon de până în 1000 de lei, simplu și eficient