Nokia 8.1 . Un telefon mid-range cu OIS și Optică ZEISS

Data: 7/12/2018 | Autor: .

Nokia 8.1 . Un telefon mid-renge cu OIS și Optică ZEISSHMD Global a lansat Nokia 8.1, cel mai nou terminal din segmentul flagship-urilor accesibile. Nokia 8.1 se remarcă mai ales prin camera cu senzor extrem de sensibil, Optică ZEISS și stabilizare optică OIS. Tehnologia unică PureDisplay cu HDR 10 și reproducerea precisă a culorilor asigură o experiență superioară de vizualizare chiar și în condiții de luminozitate ridicată. Nokia 8.1 va fi disponibil începând cu luna ianuarie 2019 în România, în combinația de culori Blue/Silver, la prețul recomandat de 1999 lei, relatează GadgetReport.ro

Nokia 8.1 rulează cel mai recent sistem de operare, Android 9 Pie, de pe un display de 6.18”, Full HD+, fără ramă, prins într-o carcasă din aluminiu 6000, cu un nucleu metalic din aluminiu turnat, pentru o utilizare cât mai eficientă a materialelor. Pe lângă contrastul elegant dintre sticla curbată, metalul lustruit și finisajele atente, design-ul în două nuanțe al Nokia 8.1 este completat de un proces de eloxare, bazat pe finisajele Nokia 7 Plus.

Nokia 8.1 se remarcă însă prin capacitatea de a realiza fotografii de calitate. Camera principală de 12MP cu Optică ZEISS are un senzor extrem de sensibil, 1/2.55”, cu pixeli de 1.4 microni pentru captarea cât mai precisă a luminii, rezultatul constând în fotografii extrem de detaliate. Stabilizatorul de Optică OIS și autofocus-ul extrem de rapid fac ca Nokia 8.1 să surprindă fotografii și videoclipuri cât mai clare, indiferent de situație. Datorită deschiderii largi a camerei, utilizatorii pot realiza fotografii clare chiar și în condiții cu lumină scăzută, iar cu ajutorul modului Pro Camera aceștia pot prelungi timpii de expunere manual.

Camera frontală adaptivă de 20MP permite utilizatorului să surprindă selfie-ul perfect chiar și pe timp de noapte, datorită capabilității optimizate de captare a luminii – combină patru pixeli într-un singur super pixel. De asemenea, pot fi realizate videoclipuri profesionale 4K, permițând utilizatorului să retrăiască momentele filmate, înregistrările având sunet stereo surround.

Mai mult, popularul efect „bokeh”, cu o profunzime nativă a câmpului și un senzor secundar de adâncime de 13MP, permite realizarea unor portrete similare celor de studio. De asemenea, utilizatorii își pot exersa abilitățile creative cu ajutorul interfeței de utilizator Pro Camera, care permite un control mai bun al fotografiilor, sau pot realiza #Bothie-uri la un nou nivel, cu ajutorul caracterelor 3D AI, a măștilor și a filtrelor amuzante, având totodată posibilitatea de a le distribui live, direct din aplicația de cameră.

Nokia 8.1 PureDisplay

Nokia 8.1 este al doilea smartphone Nokia care beneficiază de tehnologie PureDisplay pentru o experiență optimă de vizualizare. Videoclipurile ating astfel un nivel cu totul nou datorită funcției HDR10, având un contrast ridicat, o claritate sporită, indiferent de condițiile de luminozitate din jurul utilizatorului. Fie că este vorba de jocuri sau de redarea unor videclipuri, ecranul smartphone-ului Nokia 8.1 va asigura cea mai bună experiență de vizualizare.

Nokia 8.1 vine cu o autonomie a bateriei de până la două zile, cu o singură încărcare a telefonului. Puterea de lungă durată și platforma Snapdragon 710 fac ca Nokia 8.1 să execute fiecare sarcină fără nicio problemă, având grafică cu 35% mai rapidă și performanțe cu 20% mai ridicate față de generația anterioară, Snapdragon 660. De asemenea, Nokia 8.1 are și o dublă putere AI, datorită unui procesor AI multinucleu care implementează o arhitectură cu totul nouă pentru performanțe cât mai ridicate. De asemenea, datorită suportului audio Qualcomm® aptX™, iubitorii de muzică se vor putea bucura de un sunet de înaltă calitate, wireless, prin intermediul Bluetooth-ului.

Prin intermediul aplicațiilor precum Human Anatomy, Magic Plan și Jenga AR, utilizatorii pot vizualiza și învăța despre sistemul nervos în 3D, pot proiecta o schiță a propriei case doar plimbându-se prin încăperi, sau pot construi turnuri din blocuri direct pe masă, fără a mai fi nevoie să facă ordine ulterior, când acesta se prăbușește.

Caracteristica Adaptive Battery presupune consumul bateriei în funcție de aplicațiile folosite, iar App Actions sugerează următoarele acțiuni complementare ale utilizatorilor. Aceste caracteristici simplifică întreaga experiență Android. Nokia 8.1 îmbină abilitățile Google Assistant cu Dual-Sight, astfel încât, la comanda utilizatorului, poate realiza singur fotografii și videoclipuri #Bothie sau chiar crea o transmisiune live, pe YouTube, garantând așadar o experiență fără cusur.

Nokia 8.1 va primi, timp de trei ani, actualizări lunare de securitate și două actualizări majore ale sistemului de operare, conform programului Android One. Mai mult, Google Play™ protect scanează peste 50 de miliarde de aplicații pe zi pentru a proteja terminalul de malware. Astfel, Nokia 8.1 devine unul dintre cele mai sigure și moderne telefoane disponibile pe piață, întrucât acesta va fi mereu actualizat datorită inovațiilor Google, precum Google Assistant, care poate ajuta utilizatorul în sarcinile de zi cu zi, sau Google Photos , cu spațiu nelimitat de stocare. Nokia 8.1 face parte din programul Android Enterprise Recommended, fiind astfel recomandat de Google ca cea mai bună opțiune pentru utilizatorii din mediul de business.