Nokia 9 PureView. Primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto

Data: 25/02/2019 | Autor: .

 Nokia 9 PureView. Primul smartphone din lume dotat cu cinci camere fotoNokia 9 PureViewHMD Global a prezentat, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, cinci noi telefoane Nokia cu Android, printre care și primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto, Nokia 9 PureView, relatează GadgetReport.ro

Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS, cu ajutorul căruia producătorii afirmă că videoprocesarea computerizată a imaginii devine accesibilă tuturor celor pasionați de fotografie și tehnologie.

Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, cinci camere captând simultan imaginea și compunând-o într-o fotografie de 12MP cu o dinamică și o profunzime a câmpului deosebite.


Cei doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici sincronizați asigură claritate și detalii. Toate cele cinci camere lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de senzorul standard al unui smartphone obișnuit. Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este format HDR, având o dinamică de 12.4 și o adâncime de 12 MP. Fiecare imagine JPEG de 12 MP conține numeroase detalii și o textură extraordinară, atât în condiții de luminozitate ridicată, cât și în condiții de umbră.

Spectrul de adâncime permite realizarea unui efect bokeh, oferind posibilitatea de a ajusta focusul în Google Photos după realizarea fotografiei. Dotat cu platforma Qualcomm® Snapdragon™ și cu un co-procesor dedicat de imagini, Nokia 9 PureView oferă utilizatorilor o privire în viitorul fotografiei realizate de smartphone-uri, cu un control incomparabil asupra imaginii prin interfața updatată Pro Camera UI. Nokia 9 PureView permite realizarea imaginilor în format RAW „DNG” necomprimat și, prin parteneriatul cu Adobe Photoshop Lightroom, permite editarea fotografiilor direct pe dispozitiv.

Imagini pentru Nokia 9 PureView specs

Conceput pentru nevoile fotografilor, Nokia 9 PureView oferă de asemenea posibilitatea de a captura imagini în format RAW „DNG” necomprimat și de a le edita direct pe telefon prin Adobe Lightroom.

Nokia 9 PureView  dispune de un ecran PureDisplay 2K pOLED de 5,99 inchi, un sistem de încărcare Qi Wireless integrat și senzor de amprentă sub ecranul telefonului.

Telefonul rulează Android 9 cu un procesor Qualcomm Snapdragon 845 octa-core și 6 GB de RAM, de pe un spațiu de stocare de 128 GB. Nokia 9 PureView are o baterie de 3320 mAh. Telefonul dispune de NFC, încărcare rapidă 18W și încărcare wireless 10W.

SPECIFICATII NOKIA 9 PURE VIEW

Display 5.99-inch OLED QHD+
Processor: Qualcomm Snapdragon 845 octa-core
Camera de selfie: 20MP
Camere principale: 3 x 12MP f/1.8 (monocrom) și 2 x 12MP f/1.8 (RGB)
 Memorie RAM: 6GB
Sistem de operare: Android 9.0 Pie
Spatiu de stocare: 128GB
Baterie: 3320mAh
Dimensiuni:  155 x 75 x 8mm
Culoare: Midnight Blue

HMD Global a prezentat, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, și alte patru telefoane – Nokia 4.2, un telefon cu un preț accesibil, chipset Qualcomm Snapdragon de ultimă generație, Android 9 Pie și buton dedicate pentru Google Assistant, Nokia 3.2, un telefon cu un ecran de 6,26 inchi HD+ cu bateria de o durabilitate fără egal, de două zile, alături de experiența Android 9 Pie, Nokia 1 Plus – un telefon entry-level și Nokia 210 – cel mai accesibil model cu conexiune la internet din portofoliul de telefoane clasice Nokia.

Disponibilitate

  • Nokia 9 PureView va fi disponibil începând cu finalul lunii martie, pe culoarea midnight blue, la prețul recomandat de 2799 Lei.
  • Nokia 4.2 va fi disponibil începând cu luna mai, pe culorile negru și pink sand, la prețul recomandat de 879 Lei.
  • Nokia 3.2 va fi disponibil de la finalul lunii mai, pe negru, la prețul recomandat de 649 Lei.
  • Nokia 1 Plus va fi disponibil începând cu finalul lunii aprilie, pe culorile negru și roșu, la prețul recomandat de 449 Lei.
  • Nokia 210 va fi disponibil de la finalul lunii martie, pe negru, la prețul recomandat de 129 Lei.