Sony Xperia 1, primul smartphone cu ecran OLED 4K din lume

Data: 26/02/2019 | Autor: .

Sony Xperia 1, primul smartphone cu ecran OLED 4K din lumeSony Xperia 1 este numele primului smartphone cu ecran OLED 4K din lume. Telefonul, lansat la MWC Barcelona 2019, are un display de 6,5 inci, 21: 9, HD 4K OLED (3.840 x 1.664), ceea ce îl face ideal mai ales pentru filme și jocuri, relatează GadgetReport.ro

Sony Xperia 1 este echipat cu o cameră foto cu trei obiective și este primul smartphone cu funcția de urmărire automată a ochilor, tehologie importată de la camera foto mirrorless Sony A7 III.

Sony Xperia 1 are cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 128 GB.

Telefonul este rezistent la apă și are o baterie de 3.300 mAh, care pare destul de mică având în vedere necesitățile ecranului 4K. Interesant este și faptul că Xperia 1 are un cititor de amprente montat pe lateral, nu pe ecran ca flagshipurile din generația 2019.

La capitolul foto&video, Sony Xperia 1 are o cameră triplă, cu trei lungimi focale diferite: 16 mm pentru fotografii largi, o vedere normală de 26 mm și un obiectiv de 52 mm pentru fotografierea telefotografică (toate echivalentul a 35 mm).

Camera promite să se descurce optim la lumină scăzută, datorită senzorului de imagine duală cu diodă foto de 1,4μm și reducerii zgomotului RAW. Camera folosește focalizarea automată a ochilor (Eye AF) de la camerele A7 mirrorless și oferă viteze de fotografiere de 10 fps cu autofocus și auto-expunere activată.

În ceea ce privește filmările, Sony a colaborat cu inginerii de la divizia CineAlta. Puteți fotografia 4K HDR la 24 de cadre pe secundă într-un format cinetamic cu ecran lat de 21: 9. Pentru a scăpa de mișcarea camerei, Sony a creat un sistem hibrid de stabilizare care utilizează tehnologia optică SteadyShot. De asemenea, obțineți opt presetări de culori cinematice pentru a crea diferite dispoziții.

Sony afirmă că noul ecran OLED folosește tehnologia din producțiile de studio de la Hollywood. Aceasta înseamnă că oferă culori de 10 biți (1 miliard), precum și suport pentru spațiul de culori profesionist ITU-R BT.2020. Cu alte cuvinte, veți putea viziona filme exact așa cum ar trebui să fie văzute.

Cu toate acestea, este aproape imposibil să găsești un conținut de 21: 9 pe site-uri precum YouTube, deci cel mai probabil vei obține bare laterale negre de cele mai multe ori și cu rezoluție sub 4K. Ecranul 21: 9 va crea, însă, un câmp de vizualizare mai profund.

Modelul Sony Xperia 1 nu are notch, doar o ramă obișnuită pe partea superioară a camerei frontale, fapt salutar din multe puncte de vedere.

Telefonul include sunet Dolby Atmos și un „amplificator de joc” care blochează notificările în timpul jocurilor.

În concluzie, Sony Xperia 1 arată foarte bine și exploatează inteligent dorința oamenilor de a vedea filme pe telefon. Dacă acest aspect se va traduce în vânzări bune rămâne de văzut. Telefonul va ajunge pe piață în martie la un preț încă neanunțat. Ținând cont de nivelul de tehnologie, acesta va depăși, cu siguranță, 900-1000 de euro.