Noua consolă Xbox Series X, mai ieftină decât Playstation 5

Data: 12/05/2020 | Autor: .

Noua consolă de jocuri Xbox Series X va costa mai puțin decât principala sa rivală, PlayStation 5, afirmă Michael Pachet, un analist în domeniu, citat de techradar.com

Potrivit estimărilor sale, Xbox Series X va avea un preț sub pragul de 500 de dolari. ,,Dacă vrea să câștige piața, mai ales în contextul crizei, estimez o scădere de 100 de dolari a prețului standard de lansare, astfel că nu este exclus să vedem consola, de Crăciun, la prețul de 400 de dolari (aprox. 1700 de lei – n.r.)’’, a declarat acesta.

Noua consolă de gaming Xbox Series X va include un procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee, tactat la 3.8GHz, care va lucra împreună cu 16GB de memorie RAM GDDR6. 10 GB vor rula la o viteză de 560GB/s pentru jocurile mai puternice, iar ceilalți 6 GB la o viteză de 336GB/s pentru situaţii mai puţin ”solicitante”.

Microsoft a confirmat prezența procesorului grafic de 12 teraflopi, cu o capacitate de procesare video dublă față de cea existentă pe Xbox One X și de opt ori mai puternică decât Xbox One-ul original. Procesorul grafic va rula la 1.825 de GHz, şi vine cu 52 de unităţi de calcul (pentru referinţă, un RX 5700 XT are 40 de unităţi).

Cu noul hardware, consola Xbox Series X va rula jocuri în 4K la 60 de cadre pe secundă și va oferi şi suport pentru 120FPS, ambele cu ray tracing.

„Xbox Series X oferă o evoluție fără precedent în procesarea și puterea grafică, fapt care va oferi o experiență de gaming superioară, cu jocuri mai sofisticate și o experiență imersivă fără precedent în lumea consolelor de jocuri”, susține șeful Xbox, Phil Spencer .

Microsoft a dezvoltat un parteneriat cu forumul HDMI și producătorii de televizoare pentru a activa modul Auto Low Latency (ALLM) și rata de actualizare variabilă (VRR) din seria X, ca parte a suportului său HDMI 2.1. Acest lucru ar trebui să reducă întârzierea de redare a frame-urilor și să elimine orice tip de întârziere în redarea jocurilor pe televizoarele de ultimă generație.

Xbox Series X va avea un spațiu de stocare de 1 TB SSD NVMe, construit pe noua arhitectură Velocity. SSD-ul a fost construit special pentru această consolă și este atât de rapid încât, prin funcția de
Quick Resume, va permite jucătorilor să treacă de la un joc la altul în doar câteva secunde.

Consola va include și un card extern de 1TB, la fel de rapid ca si SSD-ul. La capitolul periferice, Xbox Series X va prezenta și un port USB 3.2.

Suita hardware cu adevărat spectaculoasă va fi acompaniată de un sistem de răcire cu vapori şi un ventilator uriaş, cu un mecanism de tip ”fail safe”, care să asigure că noua consolă poate fi răcită chiar şi dacă pui un obiect peste fantele de deasupra.

Halo: Infinite și Senua’s Saga: Hellblade II sunt două dintre jocurile care vor debuta împreună cu noua consolă, în iarna acestui an.

Xbox Series X vs. PlayStation 5. Care consolă va fi mai bună?

Xbox Series X va rula și jocuri mai vechi

Jocurile lansate pentru Xbox 360 și Xbox One vor putea fi jucate și pe Xbox Series X. ,,Vrem ca, încă din prima zi, să putem să ne ținem de promisiune și să putem juca o parte din jocurile de Xbox 360 și Xbox One pe noua consolă’’, a declarat Phil Spencer, șeful diviziei Xbox, în cadrul unui interviu pentru GameSpot.

,,Avem sute de jocuri care rulează astăzi pe Xbox One. Vrem ca aceste jocuri să poată fi accesate și de pe Series X, împreună cu scoringul, istoricul și preferințele fiecărui jucător înregistrat’, a mai spus acesta.

,,Va fi o misiune extrem de dificilă, dar o vom duce la capăt’’, a declarat Spencer, insistând că jocurile vor trebui upgradate la nivel de grafică, coloană sonoră și gameplay.

Sony PlayStation 5 anunță o inovație pe care Xbox X nu o va avea