Sony PlayStation 5 anunță o inovație pe care Xbox X nu o va avea

Data: 2/03/2020 | Autor: .

Sony PlayStation 5 anunță o inovație pe care Xbox X nu o va avea

Noua consolă de jocuri PlayStation 5, pe care Sony urmează să o lanseze în acest an, ar putea avea un controller DualShock cu o funcție pe care Microsoft nu o va implementa pe Xbox X. SegmentNext a găsit patentul invenției pe care japonezii o pregătesc pentru noua consolă de gaming, relatează GadgetReport.ro

Potrivit documentelor care însoțesc inovația patentată, controllerul lui Sony PlayStation 5 va beneficia de încărcare wireless.

Sony PlayStation 5 ar putea include, astfel, o bobină de încărcare wireless încorporată în partea de sus, unde controlerele DualShock ar putea fi plasate atunci când nu sunt utilizate.

PS5 Release Date

,,Un adaptor de încărcare fără fir care se poate fixa pe un controler de joc de calculator poate fi cuplat inductiv la o bază de încărcare pentru a reîncărca fără fir o baterie din controler. Adaptorul poate include, de asemenea, taste care reflectă cheile de pe controler, astfel încât un jucător poate scoate adaptorul cu controler de la baza de încărcare, să țină adaptorul pe controler și să folosească atât tastele controlerului, cât și tastele adaptorului pentru a controla un joc de calculator’’, se spune în documentație.

Nu este exclus ca Sony, în tentativa de a face mai mulți bani de pe urma noii console, să vândă baza de încărcare wireless separat, ca un accesoriu.

Dincolo de varianta wireless, controlerele DualShock 5 se vor încărca, cel mai probabil, prin USB-C. Controlerele vor include și difuzoare noi, porturi USB-C cât și un microfon ce este posibil să fie pentru un viitor asistent virtual.

SPECIFICAȚIILE LUI PLAYSTATION 5

Noua consolă PlayStation 5 va beneficia, printre altele, de un SSD de mare viteză, un cip grafic ce va permite tehnologiei ray-tracing cât și o unitate optică Blue-Ray UltraHD.

PlayStation 5 va reda Audio 3D, iar noile controlele vor prezenta un nou tip de feedback haptic, pentru o vibrație mai rafinată.

Inovația, intitulată „adaptive triggers”, ce va fi încorporată butoanelor ( L2/R2), va da posibilitatea creatorilor de jocuri să personalizeze cele două butoane pentru a „opune rezistență” în timp ce sunt apăsate. Funcția va fi una excelentă de exemplu într-un joc de curse, când terenul este off-road, iar mașinile întâmpină un traseu plin cu pietre.

Pe partea grafică, PlayStation 5 promite să gestioneze mult mai bine efectele de iluminare din jocuri, grație unei tehnologii inovatoare.

GadgetReport.ro relata, recent, că după anularea MWC Barcelona, din cauza coronavirusului din China, nu este exclus ca Playstation 5 să debuteze în luna iunie, atunci când vom vedea, cel mai probabil, și noul Xbox.

Primele imagini reale cu PlayStation 5?

CÂT VA COSTA SONY PLAYSTATION 5

Potrivit unor surse din piață, citate de Bloomberg, nu este exclus ca PS5 să coste 450 de dolari. În  2013,  PlayStation 4 a fost lansată la prețul de 399 de dolari.

Specificațiile Xbox Series X, anunțate. Grafică de 12 teraflopi!