Specificațiile Xbox Series X, anunțate. Grafică de 12 teraflopi!

Data: 24/02/2020 | Autor: .

Specificațiile Xbox Series X, anunțate. Grafică de 12 teraflopi!

Microsoft a dezvăluit noi informații despre specificațiile viitoarei console de jocuri Xbox Series X. Cea mai spectaculoasă informație vizează existența unui GPU (unitate de procesare grafică) de 12 teraflopi, cu o capacitate de procesare video dublă față de cea existentă pe Xbox One X și de opt ori mai puternică decât Xbox One-ul original, relatează GadgetReport.ro.

Placa grafică este atât de performantă încă poate realiza 12 trilioane de operații de calcul în fiecare secundă.

Noile specificații Xbox Series X plasează performanța grafică deasupra plăcilor grafice din gama mid-range de la AMD și Nvidia. Arată, totodată, că noua consolă Xbox va duce experiența de gaming la un nivel fără precedent.

„Xbox Series X oferă o evoluție fără precedent în procesarea și puterea grafică, fapt care va oferi o experiență de gaming superioară, cu jocuri mai sofisticate și o experiență imersivă fără precedent în lumea consolelor de jocuri”, susține șeful Xbox, Phil Spencer .

Xbox Series X va include un procesor personalizat bazat pe arhitectura AMD Zen 2 și Radeon RDNA 2. Microsoft va utiliza un SSD NVMe pe Xbox Series X, care promite să impulsioneze timpul de încărcare și „aproape fiecare aspect al jocurilor este îmbunătățit”, potrivit lui Spencer.

Xbox Series X va suporta jocuri în 4K și 8K la 60, 90 și 120fps, cu accelerare DirectX.

Microsoft a dezvoltat un parteneriat cu forumul HDMI și producătorii de televizoare pentru a activa modul Auto Low Latency (ALLM) și rata de actualizare variabilă (VRR) din seria X, ca parte a suportului său HDMI 2.1. Acest lucru ar trebui să reducă întârzierea de redare a frame-urilor și să elimine orice tip de întârziere în redarea jocurilor pe televizoarele de ultimă generație.

Dincolo de specificațiile hardware, următorul Xbox X va include și o funcție de „reluare rapidă”. Microsoft a folosit o caracteristică similară pe Xbox One pentru a relua jocurile, dar acum promite să ofere o experiență și mai bună. Practic, vom putea relua orice joc din momentul în care l-am abandonat, fără nicio întârziere de încărcare.

Halo: Infinite și Senua’s Saga: Hellblade II sunt două dintre jocurile care vor debuta împreună cu noua consolă, în iarna acestui an.

În continuare, Microsoft nu a anunțat nimic despre prețul consolei și despre data lansării în magazine.

Xbox Series X va rula și jocuri mai vechi