O noua moda. Te uiti la TV si discuti pe Facebook

Data: 10/09/2012 | Autor: .

62% dintre consumatori folosesc saptamanal canale de social media, precum Facebook sau Twitter, in timp ce se uita la TV, arata rezultatele unui studiu de opinie realizat de Ericsson. Numarul acestora a crescut cu 18% fata de anul trecut.

25% dintre consumatori folosesc social media pentru a discuta sau a-si impartasi in timp real opinia despre programele urmarite la TV.
Potrivit studiului, aceasta tendinta pare sa fie mai des intalnita in randul femeilor, 66% dintre acestea adoptand acest tip de comportament comparativ cu doar 58% dintre barbați.

„Dispozitivele mobile reprezinta un element important din experiența vizionarii programelor TV, in conditiile in care 67% dintre consumatori folosesc smartphone-uri, tablete sau laptopuri pentru a se uita la TV. Mai mult decat atat, 60% din consumatori afirma ca folosesc servicii TV la cerere in fiecare saptamana. Vizionarea programelor TV in miscare, de pe un dispozitiv mobil, devine un obicei din ce in ce mai popular peste tot in lume, fapt confirmat si de faptul ca 50% din timpul petrecut de oameni urmarind programe TV se face in afara casei, cu ajutorul rețelor mobile ce sustin trafic de date tot mai rapid,” afirma Niklas Rönnblom, Ericsson ConsumerLab Senior Advisor.

Deși cererile și obiceiurile de consum sunt in schimbare, doar 8% dintre consumatori spun ca intentioneaza sa reduca valoarea abonamentelor TV in viitor. De fapt, in loc sa caute modalitați prin care sa-si diminueze cheltuielile, consumatorii sunt dispuși sa plateasca chiar mai mult pentru o experiența vizuala imbunatațita: astfel, 41% dintre aceștia afirma ca ar plati pentru a putea accesa TV și conținut video in format HD.

Mai mult de jumatate dintre consumatori vor sa aiba posibilitatea de a-și alege programele TV și conținutul video propriu. Rönnblom explica: „Pe masura ce numarul de televizoare și servicii creste, consumatorii cauta un serviciu unic ușor de folosit, care sa includa tot ce au nevoie. Un astfel de serviciu ar trebui sa le ofere consumatorilor acces atat la programele TV obișnuite, cat și la conținut la cerere, sa ii ajute sa descopere conținut nou, sa recunoasca importanța obiceiului de a urmari programele TV impreuna cu social media și sa le ofere posibilitatea de a accesa acest continut fara probleme de pe orice dispozitiv doresc.”

Datele care au stat la baza studiului au fost colectate din Brazilia, Chile, China, Germania, Italia, Mexico, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. In total, Ericsson a desfasurat 14 interviuri calitative și 12.000 de interviuri cantitative online, studiul fiind reprezentativ pentru mai mult de 460 de milioane de consumatori.

Rezultatele complete ale studiului le puteti citi aici