Noul Asus EeePC. 1499 lei pentru un netbook Full HD?

Data: 10/02/2012 | Autor: .

Asus va lansa, pe piata romaneasca, in martie, noua serie de netbook-uri Eee PC 1025 Flare. Gadgetul porneste in numai 2 secunde, ruleaza filmele in Full HD 1080p si are o autonomie de 12 ore. Interesant, nu?

Eee PC 1025 are un procesor dual-core Intel Atom Cedar Trail tactat la 1.86GHz, suportand pana la 2GB de memorie DDR3 si hard disk-uri de pana la 500GB. In plus, mai primiti si 3GB spatiu de stocare in ASUS WebStorage.

Procesorul Intel Atom ofera performante grafice de patru ori mai mari comparativ cu generatiile anterioare si suport complet pentru filme la calitate Blu-ray.

Eee PC 1025 Flare este optimizat energetic prin ASUS Super Hybrid Engine II, cu tehnologie Instant On, care permite  iesirea din modul de asteptare in numai 2 secunde, 12 ore de functionare si pana la 21 de zile de regim standby.

Rularea filmelor Full HD 1080p pe televizoarele HD este posibila prin intermediul iesirii HDMI, Eee PC 1025 oferind si suport Blu-ray 2.0. Conectivitatea cu alte dispozitive este facilitata de tehnologiile USB 3.0**, DLNA si Wi-Fi Direct.

Cu ajutorul suportului DLNA, utilizatorii pot transmite muzica, fotografii si filme direct catre echipamentele compatibile de acasa precum televizoarele de ultima generatie.

Wi-Fi Direct permite utilizatorilor sa transfere wireless fisiere intre Eee PC 1025 Flare si alte dispozitive fara a se conecta la o retea. Aceasta facilitate este foarte convenabila pentru partajarea rapida a fisierelor.

Modulele integrate Wi-Fi 802.11b/g/n si Bluetooth 3.0 pastreaza utilizatorii conectati in timp ce USB 3.0** furnizeaza viteze de transfer a datelor de 10 ori mai mari decat USB 2.0.

USB Charge ofera utilizatorilor posibilitatea de a incarca echipamentele electronice precum telefoane si tablete, prin intermediul portului USB, chiar si atunci cand netbook-ul este oprit.

Functia Smart Camera dispune de un zoom 4x care permite utilizatorilor sa focalizeze rapid imaginile in functie de distanta la care se afla de camera. Un capac glisant acopera camera web pentru mai multa intimitate.
Seria Eee PC 1025 Flare este disponibila in 11 culori diferite, printre care Addict Pink, Mysterious Blue si Plucky Purple. ASUS a imbunatatit design-ul prin adaugarea finisajelor cu aspect metalic pe capac precum si a elementelor cromate pe lateralele netbook-ului.

Primul model care va ajunge in Romania spre sfarsitul lunii martie va fi Eee PC 1025C (varianta gri), pretul aproximativ fiind de 1499 lei. Modelul 1025CE va costa in jur de 1599 lei.