Adidas lanseaza prima gheata de fotbal inteligenta din lume

Data: 10/02/2012 | Autor: .

Adidas a lansat in Romania prima gheata inteligenta de fotbal din lume, adizero f50 powered by miCoach. Modelul, promovat de celebrul fotbalist Messi, are un microchip care inregistreaza toate miscarile jucatorului astfel ca datele pot fi analizate ulterior prin intermediul unui soft special.

Gheata adizero f50 prezinta o cavitate in talpa pentru senzorul de viteza miCoach Speed Sensor. Acesta capteaza  miscarile la 360 ° si masoara indicatorii cheie in performanta, inclusiv viteza, viteza medie (inregistrata in fiecare secunda), viteza maxima (inregistrata la fiecare cinci secunde), numarul de sprinturi, distanta, distanta la cele mai mari niveluri de intensitate si de timp si numarul de pasi. Pana la sapte ore de informatii din timpul jocului sau antrenamentului sunt stocate in memoria interna si pot fi apoi transmise wireless catre tableta, PC-ul sau MAC-ul utilizatorului.

Statisticile pot fi incarcate si in planuri de antrenament deja existente pe website-ul miCoach, care sunt apoi integrate in programe de coaching personalizat, create special de miCoach pentru nevoile fiecarui atlet.

„Lucram la dezvoltarea unei ghete  inteligente de ceva timp si ceea ce am produs va revolutiona industria fotbalului. Ce este unic la aceasta gheata este faptul ca, pentru prima data, le va permite utilizatorilor sa se compare cu unii dintre cei mai buni jucatori din lume’, a declarat vcepresedinte adidas Global Fotbal, Markus Baumann.

Noua f50 adizero include si alte tehnologii de varf adidas, cum ar fi Sprintweb, care ofera stabilitate in timpul miscarilor de mare viteza, Sprintskin, un strat revolutionar sintetic care ii confera o greutate redusa si Sprintframe, care utilizeaza geometria si o noua constructie a crampoanelor pentru a oferi echilibrul perfect intre o greutate redusa si stabilitate. Gheata adizero f50 este si cea mai usoara gheata din clasa sa, cantarind doar 165g.

Noua gheata adizero f50 alimentata de miCoach este disponibila in toate magazinele adidas Sport Performance din Bucuresti si din tara la pretul de 805 lei.

In plus, dispozitivul adizero f50 miCoach este disponibil la pretul de  710 lei si include un senzor de viteza si un dispozitiv inteligent miCoach Connect pentru iPod si iPhone, precum si CONNECT miCoach pentru PC / Mac.