Noul iPhone 5: mai mare, mai subtire, mai performant

Data: 3/05/2012 | Autor: .

Noul iPhone 5, telefon care ar urma sa fie lansat in septembrie, va fi cu 20% mai subtire si mai mare decat ultima generatie iPhone 4S. Potrivit iLounge, telefonul va masura 125mm ( 58.5mm -7.4mm ) cu 10mm mai inalt si cu 2 mm mai subtire. Smartphone-ul va prezenta o noua carcasa, metalica, plata, si un nou dock connector.

Interesant este ca noul telefon ar putea fi dotat cu o sticla Gorilla Glass 2, care va proteja ecranul de 4 inch, mai mare cu 0,5 inchi fata de versiunile anterioare.

GadgetReport.ro a scris, de altfel, recent ca noul iPhone 5 va veni cu un nou ecran care va inlocui Retina.

Potrivit Digitimes, care citeaza surse apropiate Apple, noul ecran va utiliza “in-cell-touch panels”, o tehnologie care va permite afisarea culorilor deasupra filtrelor, fapt care va creste luminozitatea si claritatea ecranului.

Pana acum, potrivit expertilor, afisarea culorilor era realizata sub filtre. Inovatia va permite producatorilor sa realizeze display-uri mai subtiri, iar rezultatul se va vedea in dimensiunile telefonului.

Noile ecrane vor fi produse, din acest trimestru, de Sharp si Toshiba Mobile Display.

Pe langa ecranul mai performant si mai mare, iPhone 5 va aduce un nou procesor, mai puternic, de 1.4 Ghz, o memorie de 1 GB si va prezenta tehnologia 4G LTE, prezenta si pe noul iPad.

Potrivit BGR, noul telefon, fie el iPhone 5 sau “new iPhone”, ar putea avea o carcasa din aluminiu si o antena complet redesenata. Va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.1.

In plus, noul iPhone  ar urma sa se incarce wireless.Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.

GadgetReport.ro relata, recent, citand sursele Macotakara., ca iPhone 5 isi va face debutul in toamna acestui an, in septembrie sau octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate de cunoscutul portal din Japonia, Apple va modifica, astfel, graficul de lansari pentru smartphone-urile sale. Daca primele iPhone-uri au fost lansate in iunie sau iulie, iPhone 4 S si-a facut debutul in luna octombrie 2011.

Noul iPhone 5 urmeaza, astfel, sa fie lansat la un an distanta de la lansarea modelului precedent.