Noul iPhone 5 va rula cea mai rapida conexiune din lume

Data: 10/09/2012 | Autor: .

Noul telefon al celor de la Apple, iPhone 5, ce va fi lansat pe 12 septembrie, va rula tehnologia 4G LTE (Long Term Evolution) ce permite viteze de transfer de date de pana la 100 Mbps. Interesant este ca, in Romania, tehnologia va fi inutila pentru ca abia dupa 2015 am putea avea internet mobil 4 G.

Potrivit Wall Street Journal, care citeaza surse Apple, noul telefon va include tehnologia 4G – o conditie esentiala pentru a face fata concurentei pe piata americana.

InRomania, operatorii de telefonie mobila nu se grabesc sa treaca la tehnologia 4G. Spre exemplu,OrangeRomania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala vede lansarea de servicii bazate pe tehnologia 4G abia in 2015.

Stéphane Richard, directorul executiv al France Telecom-Orange, afirma, in primavara, ca Orange s-a angajat ca va introduce retele 4G/LTE  in toate pietele UE in care activeaza pana in 2015.

Alcatel-Lucent si Orange au efectuat anul trecut, pentru prima data in Romania, o demonstratie publica a capabilitatilor tehnologiei 4G LTE, care permite transferuri de date la viteze de pana la 100 MB/s intr-o retea radio.

Spre comparatie, retelele actuale ale operatorilor locali mobili asigura transferuri de date cu viteze de pana la 21,6 Mbps.

Viteza ridicata de transfer a datelor va permite operatorilor sa furnizeze prin 4G LTE servicii de video streaming de inalta definitie (HD), supraveghere video HD, videoconferinta HD cu apel video si apel mobil, jocuri online, acces Internet in banda larga si aplicatii bazate pe media portal.

Cand vor fi introduse serviciile 4G in Romania vom afla, cel mai probabil, in octombrie, odata cu prezentarea rezultatelor licitatiilor pentru frecventele de 2600 Mhz , ce a avut loc luni la sediul ANCOM. La licitatie au participat Orange, Vodafone, Cosmote, RCS%RDS si firma 2k a fratilor Ghita.

Detalii despre lansare si specificatiile noului smartphone iPhone 5 puteti citi aici.