Noul iPhone va permite platile cu telefonul

Data: 25/06/2012 | Autor: .

Noua generatie iPhone care urmeaza sa fie lansata cel mai probabil in luna octombrie va permite utilizatorilor sa faca plati cu smartphone prin intermediul tehnologiei NFC, relateaza 9to5Mac.

Expertii au descoperit in codul celui mai nou software iOS, care urmeaza sa fie lansat odata cu noul telefon, driverele necesare pentru tehnologia NFC (Near Field Communication) si antena aferenta.

Prezenta NFC este confirmata si de lansarea noii aplicatii Passbook, care va permite utilizatorilor sa foloseasca telefonul la fel ca Google Wallet, portofelul electronic lansat de cei de la Google.

Aplicatia permite scanarea tichetelor de film, preturilor din magazine sau tichetelor de avion prin intermediul codurilor de bare si QR. Detalii aici.

Potrivit site-uluiMobileFun, din Marea Britanie, noul telefon va avea o grosime de numai 7,6 milimetri fata de 9,3 cat are iPhone 4S. In plus va avea o lungime mai mare, de 123,8 milimetri fata de 115,2, si aceeasi latime ca modelul actual.

Mobile Fun afirma, totodata ca conectorul dock va fi mult mai mic, de marimea unui micro USB.

Imaginile vin sa confirme aproape toate detaliile prezentate anterior de GadgetReport.ro. Designerii de la Blackpool Creative au lansat, recent, pe youtube un clip video in care prezinta o serie de imagini cu prototipul viitorului telefon iPhone 5.

Imaginile 3D au fost generate folosindu-se toate informatiile aparute pe surse privind noul telefon.

GadgetReport.ro v-a prezentat, zilele trecute, un alt clip video in care cei de la TradeSupply arata carcasa unui telefon Apple. Acesta ar putea fi noul iPhone 5 care urmeaza sa fie lansat in toamna. Expertul prezinta in detaliu carcasa si insista pe faptul ca noul telefon ar putea avea un ecran de 4 inch, cu 0,5 inch mai mare decat iPhone 4S.

Din imagini rezulta un design putin modificat care lasa loc unei camere video mai mare, probabil de 8 MP, unei mufe HDMI, unui nou dock connector si mufei de casti repozitionate.

Daca carcasa este cea reala, rezulta ca noul iPhone 5 va fi mult mai subtire, asa cum GadgetReport.ro a anticipat. Gadgetul ar urma sa fie cu 20% mai subtire si mai mare decat ultima generatie iPhone 4S. Potrivit iLounge, telefonul va masura 125mm ( 58.5mm -7.4mm ) cu 10mm mai inalt si cu 2 mm mai subtire.

Urmariti clipul video mai jos.

GadgetReport.ro a scris, anterior, ca noul telefon iPhone 5, care urmeaza sa fie lansat cel mai probabil in octombrie, va avea un display ceva mai mare, cu o rezolutie de 1136X640 pixeli.

Potrivit 9To5Mac, noul telefon iPhone va fi echipat cu un nou procesor, Samsung 5L8950X ARM, cunoscut sub numele de “A5-***”. Acesta va fi, insa, mult mai puternic decat S5L8940X de pe iPhone 4S si S5L8945X de pe tableta new iPad. Nu este insa foarte clar daca va fi un procesor dual sau quad-core.

Cert este, insa, ca noul telefon va avea 1 GB de RAM, cu 512 MB mai mult decat ultimul model iPhone.

Printre noutati se afla si modulul de camera foto/video, care este mult mai mare si un nou dock connector. In plus, Apple va muta jack-ul headset-ului de 3,5 mm deasupra, la fel ca la iPod touch. In plus va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.2.

Noul telefon pe care Apple il va lansa in toamna a fost gandit si desenat de Steve Jobs inainte sa moara. Geniul tehnologiei a vrut un smartphone cu un ecran mai mare, mai subtire, mai performant si mai simplu de folosit.

Potrivit surselor, Steve Jobs a lucrat cot la cot cu inginerii sai pentru a dezvolta noul smartphone. Lansarea acestuia a fost amanata din cauza problemelor de productie.

Noul iPhone ar urma sa se incarce wireless.Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.

GadgetReport.ro relata, recent, citand sursele Macotakara., ca iPhone 5 isi va face debutul in toamna acestui an, in octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate de cunoscutul portal din Japonia, Apple va modifica, astfel, graficul de lansari pentru smartphone-urile sale. Daca primele iPhone-uri au fost lansate in iunie sau iulie, iPhone 4 S si-a facut debutul in luna octombrie 2011.

Noul iPhone 5 urmeaza, astfel, sa fie lansat la un an distanta de la lansarea modelului precedent.