Noul serial BBC „Război și Pace” debutează la TV

Data: 2/09/2016 | Autor: .

Noul serial BBC „Război și Pace” debutează la TV

„Război și Pace”, una dintre cele mai scumpe producţii din istoria BBC, cu un buget de 10 milioane de lire sterline, nominalizată la premiile Emmy, va avea premiera în România sâmbătă, 3 septembrie, pe FilmBox Premium, de la ora 20:00.

În viziunea lui Andrew Davies (Pride and Prejudice, House of cards – 1990) și în regia lui Tom Harper (Peaky Blinders), „Război și Pace” a fost cea mai așteptată premieră BBC a anului 2016.

Serialul reia linia acțiunii din romanul lui Lev Tolstoi, dar surprinde prin finalul neașteptat, diferit de cel imaginat de scriitorul rus.

„Război și Pace” urmărește povestea a trei tineri care, deși trăiau în vremuri de război, își doreau să descopere sensul profund al existenței. Pierre (Paul Dano) vrea să construiască o lume mai bună, Andrei (James Norton) își propune să „sape” dincolo de superficialitatea vieții, iar Natasha (Lili James) caută dragostea adevărată.

Miniseria, care se întinde pe parcursul a 6 episoade – insuficiente pentru cei care i-au prins gustul – a fost descrisă ca fiind „cel mai frumos lucru care s-a transmis vreodată la TV” (Daily Mail).

Gillian Anderson, care interpretează rolul Annei Pavlovna, un personaj diferit de cele cu care ne-a obișnuit până acum, a declarat despre serial că este „O istorie foarte frumoasă, profundă și complexă. Cred că orice poveste care are abordează tema iubirii și a războiului va fi etern relevantă, indiferent de când este scrisă sau când are loc acțiunea.”

Primul episod din „Război și pace” începe sâmbătă, 3 septembrie, pe FilmBox Premium, de la ora 20:00.

Tot sâmbătă, 3 septembrie, dar pe FilmBox Extra HD, de la ora 22:00, începe a doua premieră a lunii septembrie, sezonul 1 al producției BBC cu peste 70 de premii internaționale, „Sherlock”.

Inspirată din scrierile lui Arthur Conan Doyle, povestea acestui Sherlock modern se întinde pe parcursul a 3 episoade a câte 90 de minute fiecare. Benedict Cumberbatch, în rolul lui Sherlock, și Martin Freeman, ca Dr. John Watson, lucrează pentru a dezlega misterul unor crime în Londra zilelor noastre.

Alături de Cumberbatch, în „Sherlock” ne întâlnim și cu Martin Freeman (The Hobbit), câștigător al premiilor Bafta și Emmy pentru prestația sa din serial, în rolul lui Dr. Watson.

Serialul este cotat de siteul rottentomatoes.com cu un impresionat punctaj de 100%.