Noul standard USB-C extinde puterea de încărcare la 240W

Data: 26/05/2021 | Autor: .

Noul standard USB-C extinde puterea de încărcare la 240W

USB-C a schimbat fundamental piața tehnologiei, iar revoluția adusă de acest conector nu se oprește aici. Dacă în prezent, livrarea de energie prin acest conector este limitată la 100W, în perioada următoare va ajunge la 240W.

Prin USB-C ne putem alimenta, în prezent, multe gadgeturi, de la telefoane, tablete, căști, laptopuri etc.

Pentru cele mai multe, și 100W este prea mult, însă miza este să încarci rapid gadgeturile cu baterii mai mari, precum laptopurile și, de ce nu, bateriile de mașină sau bicicletele electrice.

Potrivit Android Central , cea mai recentă revizuire a specificației cablului USB-C și a conectorului – revizuirea 2.1 – va permite cablurilor USB-C să transmită o putere de până la 240W.

Apple MacBook Pro de 15 inchi a împins vechiul standard la limita de 96W, de exemplu. Laptopul Razer Blade de 17 inci cu un Nvidia RTX 3080 vine cu un încărcător de 230W.

Huawei FreeBuds 4i. Căști wireless bune, cu sunet excelent și preț decent

Noi cabluri USB-C

După cum remarcă Android Central, inovația va înseamnă că vor exista în curând noi cabluri USB-C pe piață, etichetate „Extended Power Range”, care vor înlocui vechiul „Standard Power Range”.

Teoretic, aceste cabluri ar trebui să fie și mai sigure. Noile cabluri EPR vor fi lansate mai târziu în acest an sau la începutul anului 2022.

Toate acestea sunt vești bune pentru aceia dintre noi care visau să poată utiliza un singur încărcător pentru tot felul de dispozitive.

De când a sosit USB-C, nu pot să număr de câte ori am folosit un încărcător de laptop pentru a-mi încărca telefonul – și uneori chiar am folosit un încărcător de telefon pentru a alimenta un laptop. Cine știe, poate până în 2030 vom putea încărca și mașinile noastre electrice cu USB-C.

Review Huawei MateBook X 2020. Un laptop touchscreen excelent, bun pentru filme și office