Noul telefon Google Nexus, produs în China

Data: 12/07/2015 | Autor: .

Google-Nexus-Google ar putea lansa în acest an nu unul, ci două noi telefoane din gama Nexus, produse de LG şi Huawei, relatează TheVerge, care citează surse din cadrul Google. Modelul chinezesc ar urma să prezinte cel mai mare ecran, de 5,7 inchi.

Telefonul Huawei va fi primul smartphone Google Nexus produs de un producător chinez şi îl vom vedea cel mai probabil la toamnă.

Relaţia dintre Google şi producătorul Huawei, deţinut de statul chinez, este gândită să ofere beneficii de ambele părţi.

Chinezii speră ca telefonul Nexus să îi aducă credibilitatea, certificatul de calitate de care are nevoie în ochii occidentalilor, în primul rând pe piaţa americană, acolo unde vor să dezvolte o ofertă puternică în următorii ani.

Americanii încearcă, prin cooptarea Huawei, să îşi facă intrarea pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, prin deschiderea unui magazin de aplicaţii. Asta în condiţiile în care relaţia dintre Google şi autorităţile chineze nu a fost prea bună până acum.

În privinţa specificaţiilor,  cel mai probabil noul Google Nexus produs de chinezi ar urma să prezinte, dincolo de ecranul de 5,7 inchi, un procesor Snapdragon 820, 4 GB de RAM, un spaţiu de stocare de 32/64 GB şi două camere – una de 20 MP şi o alta frontală, de 5 MP.

Huawei Nexus ar urma să ruleaze noul Android M, la fel ca si versiunea de 5,1 inchi ce urmeaza sa fie lansata de LG.

Ultimele telefoane lansate sub sigla Google Nexus, au fost lansate în octombrie anul trecut – Motorola Nexus 6 şi HTC Nexus 9.