Noul Xbox ,, Project Scarlet’’, cu grafică 8K și memorie SSD, va debuta în 2020

Data: 10/06/2019 | Autor: .

Noul Xbox ,, Project Scarlet’’, cu grafică 8K și memorie SSD, va debuta în 2020Noua consolă de jocuri Xbox, cunoscută generic sub denumirea de Project Scarlet, va include grafică 8K și va permite stocarea jocurilor pe o memorie SSD. Anunțul a fost făcut de Microsoft cu ocazia E3. Consola ar urma să fie de peste 40% mai performantă decât generația actuală, relatează GadgetReport.ro

Noul Xbox ,, Project Scarlet’’, ce va debuta în 2020, va include un procesor personalizat, bazat pe arhitectura AMD Zen 2 și Radeon RDNA, un spațiu de stocare pe SSD și o memorie GDDR6.

Microsoft afirmă că noua consolă va reda grafica în format 8K, cu rate de cadre de până la 120fps (dublu față de standardul consolelor actuale) și cu un accelerator special dedicate efectelor de iluminare.

Microsoft este, astfel, pregătită să concureze nu doar cu Sony – a cărei consolă PlayStation 5 va primi stocare rapidă SSD, suport 8K și audio 3D – dar și cu o serie de servicii de streaming care urmează să fie lansate în următorii ani, precum Google Stadia.

Și Microsoft pregătește lansarea unui serviciu de cloud gaming, Project xCloud, în octombrie.

Serviciu va fi însoțit, cel mai probabil, de o altă consolă Xbox, cu o putere de procesare redusă în comparație cu Project Scarlett, capabilă să redea jocurile din cloud.

Microsoft speră să atragă fanii Xbox cu Halo Infinite, o nouă aventură din populara franciză 343 Industries.

Pentru a-și maximiza profiturile, următorul Xbox va ajunge probabil pe rafturile magazinelor înainte de PS5.