Nu te mai ţine bateria la telefon? Ce trebuie să faci

Data: 10/01/2015 | Autor: .

baterie-autonomie-telefonCele mai multe smartphone-uri abia daca iti ofera o zi de autonomie, in conditiile unei utilizari intensive. Tehnologia a evoluat, insa nu indeajuns. Pentru a extinde perioada de viata a bateriei telefonului, e bine sa urmati cateva sfaturi.

1.In primul rand, inchideti toate aplicatiile, de la web, la mail, facebook, games etc. atunci cand nu le folositi. Daca ruleaza in background vor consuma o buna parte din baterie.

2.In al doilea rand, reglati luminozitatea ecranului la un nivel cat mai redus. Puteti sa folositi si modul auto, care face acest lucru in locul vostru.

3.Chiar daca arata excelent, fundalurile de tip Live consuma foarte mult curent. La fel si animatiile. Asa ca, pe cat posibil, folositi o tema simpla, curata, fara prea multe efecte.

4.Smartphone-ul va ofera diverse modalitati de avertizare, de la apel, la sms, mail etc. Incercati sa folositi cat mai putin functia de vibrare. Consuma foarte multa energie.

5.E bine sa dezactivati si tonurile tastelor si sa reduceti volumul soneriei la minim.

6.Inchideti conexiunea 4G atunci cand nu o folositi. Pe langa faptul ca sincronizarea datelor va poate consuma rapid cantitatea de MB din abonament, conexiunea consuma si foarte mult din acumulator.

7.La fel si in cazul conexiunilor Wi-Fi, GPS si Bluetooth. Daca nu le folositi, cel mai bine este sa le opriti.

8.Dezinstalaţi aplicaţiile pe care nu le folosiţi. Multe dintre ele lucrează în background şi consumă din baterie.

9.Încărcaţi telefonul numai cu încărcatorul furnizat de producător. Orice alt dispozitiv vă poate forţa acumulatorul şi durata de viaţa a acestuia va fi afectată.

10. Ţineţi telefonul la distanţă de frigul de afară. Temperaturile extreme descarcă acumulatorul aşa că, pe cât posibil, folosiţi telefonul numai în interior sau cu un adaptor de tip headset.