Nura, căştile smart care se adaptează preferinţelor tale

Data: 25/05/2016 | Autor: .

castile nura

Start-up-ul Nura vrea să lanseze pe piaţă primele căşti inteligente din lume. Căştile îşi adaptează sunetul la preferinţele utilizatorului, ascultând modul în care semnalul rezonează cu urechile acestuia, relatează GadgetReport.ro

castile nura 2Sună destul de bizar, însă dezvoltatorii spun că, până la urmă, fiecare om are propriul mod în care percepe sunetele. Astfel că au dezvoltat un gadget care analizează impactul pe care sunetele emise de căşti îl au asupra urechilor şi adaptează setările în aşa fel încât calitatea semnalului să fie la nivelul preferat de utilizator.

Căştile  au un microfon care înregistrează impactul sunetului şi, pe baza unui software dedicat, adaptează semnalul în aşa fel încât calitatea să fie la nivel maxim, iar sunetul ambiental să fie estompat.

„Pentru a înţelege preferinţele utilizatorului, căştile emit, timp de 30 de secunde, un set de tonuri pe mai multe frecvenţe, iar rezultatele sunt interpretate de OAE (otoacoustic emission)”, au declarat dezvoltatorii.

Proiectul căştilor inteligente a fost propus pe platforma de finanţare Kickstarter, unde a adunat deja peste jumătate de milion de euro pentru a trece la producţia de serie. Primele produse le vom vedea în aprilie 2017, la preţuri între 179 şi 199 dolari.