Ochelarii Google, interzisi intr-un local din Seattle (VIDEO)

Data: 8/05/2013 | Autor: .

googleglassOchelarii Google, cel mai asteptat dispozitiv electronic de la iPad si iPhone incoace, starnesc numeroase controverse si respingeri, desi mai sunt inca multe luni pana la lansarea lor.

Computerul portabil sub forma de ochelari, care vor permite accesul utilizatorilor la internet, surprinderea de fotografii si inregistrarea de scurte filmulete de catre cei care ii poarta la ochi, au fost deja interzisi preventiv intr-un local din Seattle, masura ce ar putea fi luata si in multe locuri din Las Vegas, taramul cazinourilor, scrie CNBC, citat de Ziare.com

De asemenea, legislatorii din West Virginia incearca sa scoata in ilegalitate folosirea device-ului Google Glass in timpul condusului, desi produsul nici nu a fost inca lansat.

„Acesta este doar inceputul. Google Glass va starni mare valva”, avertizeaza un specialist in drept privat din Los Angeles.

Printre motivele invocate de cei care resping ideea folosirii ochelarilor Google se numara faptul ca acestia incalca putinul drept la intimitate pe care indivizii il au in public, ca limiteaza relatiile interumane sau ca distrag atentia in timpul anumitor activitati.

Ochelarii Google, in 2014

Google a inceput productia primilor ochelari inteligenti. Acestia vor fi distribuiti celor care s-au inscris pe listele speciale initiate de companie. Potrivit unor surse din piata, citate de TheVerge, ochelarii ar urma sa fie lansati in magazine pana la finele anului 2014, la preturi cuprinse intre 250 si 600 dolari.

 Proiectul dezvoltat de Google, inspirat parca din seria Terminator, se bazeaza pe aplicatia Google Googles. Ochelarii permit utilizatorilor sa vada  pe lentile o gama larga de informatii. Gadgetul afiseaza date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.

Ochelarii ofera, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare. Ochelarii au, de asemenea, o camera capabila sa faca poze si sa inregistreze video.

Potrivit specialistilor, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Cum vom face cumparaturile in viitor

Firma americana ConAgra Foods a lansat, recent, un material video in care incearca sa anticipeze modul in care vom face cumparaturile in viitor cu ajutorul celebrilor ochelari inteligenti de la Google.

In clipul video care face reclama la doua dintre produsele sale, Healthy Choice si Marie Callender’s, vedem o zi din viata a doua gospodine si modul in care Google Glass le ajuta sa ia cele mai bune decizii.

Putem vedea astfel cum Google Glass le ajuta sa discute, sa gaseasca rapid drumul spre supermarket, sa afle informatiile nutritionale ale produselor si sa calculeze instant cat le vor costa cumparaturile.