E oficial: iPhone 5 va fi prezentat pe 12 septembrie

Data: 4/09/2012 | Autor: .

Numeroasele zvonuri aparute in ultima vreme pe internet privind lansarea iPhone 5 se confirma. Apple a trimis cu putin timp in urma catre cele mai importante publicatii de IT o invitatie la un eveniment ce va avea pe 12 septembrie la Yerba Buena Center for the Arts din San Francisco, locul unde compania isi lanseaza in mod traditional produsele.

Desi invitatia nu vorbeste explicit despre vreo lansare, este aproape cert faptul ca noul iPhone va fi lansat in cadrul acestui eveniment. In plus, umbra in forma cifrei 5 de pe invitatie sugereaza faptul ca noul telefon va purta numele de iPhone 5, si nu „new iPhone”, asa cum sugerau unele zvonuri.

Potrivit ultimelor informatii, noul iPhone va fi cu 18% mai subtire decat iPhone 4/4S si va avea un ecran de 4 inchi la o rezolutie de 1136×640 pixeli. Telefonul va aduce un nou conector, mai mic si mai subtire care va avea numai 19 pini fata de 30 cat are iPhone 4/4S. Totodata, este posibil ca noua generatie iPhone sa permita utilizatorilor sa faca plati cu smartphone-ul prin intermediul tehnologiei NFC.

In ceea ce priveste tableta iPad Mini cu un ecran de 7,85 inchi, ultimele informatii par sa indice faptul ca aceasta va fi lansata in luna octombrie, in cadrul unui eveniment separat.