Olympus pregateste ochelarii inteligenti (VIDEO)

Data: 9/07/2012 | Autor: .

In viitor nu vom mai avea nevoie de calculatoare sau alte dispozitive pentru a afla informatia de care avem nevoie. O vom primi prin intermediul lentilelor de contact inteligente.

Cercetatorii de la Google au facut deja pasi concreti in acest sens, odata cu dezvoltarea ochelarilor Project Glass.

Iata ca si Olympus se inscrie in acest trend, anuntand lansarea ochelarilor MEG 4.0. Acestia vin cu display-uri de 320 x 240 pe care sunt redate informatiile primite prin wireless de la un smartphone sau o tableta, relateaza Techspot.

Ochelarii cantaresc 30 de grame si au o autonomie de 8 ore.Olympusa dotat gadgetul  cu un accelerometru si un GPS care ajuta la corelarea informatiei cu locatia utilizatorului.

Olympus nu a prezentat nicio informatie legata de pret si disponibilitate. Nu a venit nici macar cu o demonstratie video a noii sale tehnologii.

GadgetReport.ro a scris, in mai multe randuri, despre proiectul celor de la Google – Project Glass. Primii ochelari inteligenti de la Google ar urma sa fie lansati anul viitor la un pret de 1500 dolari.  O versiune ceva mai ieftina ar urma sa apara in 2014.

Proiectul dezvoltat de Google, inspirat parca din seria Terminator, se bazeaza pe aplicatia Google Googles. Aceasta va afisa date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.

Ochelarii vor oferi, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare. Ochelarii vor avea, in plus, o camera capabila sa faca poze cu flash. Urmariti in clipul de mai jos declaratiile cofondatorului Google Sergey Brin.

Potrivit specialistilor, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Si alte companii lucreaza la produse similare. GadgetReport.ro a scris, recent, despre ochelarii iOptik lansati de Innovega Inc. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED.

Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.