Omul cyborg devine realitate. A fost descoperit un element revoluționar

Cercetătorii de la Universitatea din Delaware au anunțat descoperirea unui material biosintetic care „ar putea permite contopirea inteligenței artificiale cu creierul uman”. Polimerul este cunoscut sub denumirea de Pedot.

Îmbinarea tehnologiei cu țesutul uman a fost o provocare până acum din cauza faptului că materialele tradiționale precum aurul sau siliconul lasă cicatrice atunci când sunt implantate, astfel că pot întrerupe și semnalul electric între calculator și țesut.

Cercetătorii afirmă că materialul Pedot are caracteristicile necesare pentru a îmbină materiale electronice cu țesut uman fără să lase în urmă cicatrice și ajută la îmbunătățirea drastică a randamentului acestor implanturi medicale.

În studiul lor, cercetătorii au folosit un strat de Pedot cu un anticorp ce stimulează creșterea venelor după rănire și poate fi folosit pentru a depista tumori în corp în stadii incipiente.

“Ne-a venit ideea acestui proiect pentru că încercăm să îmbinăm microelectrozi organici rigizi cu țesut de creier, dar creierul e compus din materiale vii, organice, sărate,” a declarat dr. David Martin, conducătorul studiului, citat de  The Independent.

“Nu mergea bine, așa că ne-am gândit că trebuie să existe o cale mai bună,” a continuat el. “Am început să cercetăm materialul organic electronic precum polimerii uniti ce sunt folosiți în dispozitivele non-biologice. Am descoperit un exemplu chimic stabil ce era vândut comercial drept înveliș antistatic pentru ecrenele electronice.”

Descoperirea a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat de American Chemical Society.

Au aparut lentilele inteligente. Urmatorul pas spre cyborg

Neuralink ar fi testat deja interfaţa creier-computer pe o maimuță

Compania Neuralink, lansată de Elon Musk, ar fi demarat deja testele pentru dezvoltarea unei interfețe creier-computer pe animale, cel mai probabil pe o maimuță.

În cadrul unui eveniment organizat la San Francisco, Elon Musk a declarat că, prin această metodă, capacitatea unui creier uman va putea fi mărită, iar apoi se va obține o simbioză cu inteligența artificială.

Dispozitivele dezvoltate de către companie sunt proiectate pentru a oferi oamenilor capacităţi cerebrale avansate. Musk susţine că acestea vor ajuta oamenii să ţină pasul cu viitoarele sisteme de inteligenţă artificială.

Până în prezent, nu este cunoscut locul, modul sau dacă acestea au fost demarate, deoarece Neuralink refuză să comenteze aceste afirmaţii.

Conform Mail Online, planurile companiei au fost publicate de către un angajat Neuralink. Spre deosebire de alte companii ale sale precum Tesla, SpaceX sau Hyperloop, Musk nu discută atât de des despre Neuralink.

Muncitorii cyborg! O firmă le-a implantat cipuri angajaţilor, în premieră în SUA

Unele persoane suspectează că evită aceste discuţii din cauza testelor realizate pe animale care sunt necesare pentru ca dispozitivul să poată fi vândut. Tot cea ce ştim până în prezent despre această firmă provine de la declaraţiile publice şi câteva zvonuri spuse de unii angajaţi din interior.

Omul cyborg devine realitate

Potrivit presei internaționale, Neuralink vrea să înceapă primele teste pe oameni anul viitor. Prin urmare, nu mai este vorba de un proiect SF, ci de unul cât se poate de real.

Acest ultim proiect lui Elon Musk este cel mai puțin cunoscut și totodată cel mai ambițios. Compania a fost fondată în 2016, dar puține informații apar în presă despre acest proiect.

Tatuajul inteligent va include senzori care monitorizează sănătatea