Muncitorii cyborg! O firmă le-a implantat cipuri angajaţilor, în premieră în SUA

Data: 25/07/2017 | Autor: .

Muncitorii cyborg! O firmă le-a implantat cipuri angajaţilor, în premieră în SUA

Three Square Market este prima companie din SUA care implantează cip-uri de acces angajaţilor. Salariaţii cyborg pot, astfel, să efectueze diverse sarcini de serviciu, fără să mai aibă nevoie de carduri de acces, relatează GadgetReport.ro

Three Square Market (32M), o firmă din River Falls-Wisconsin, le-a oferit gratuit angajaţilor această „facilitate”. Cine îşi doreşte îşi poate implanta în mână, între degetul mare şi arătător, un cip de mărimea unui bob de grâu.

Cipul se conectează prin identificare radio-frecvenţă RFID la uşile de acces, imprimantele, sistemele de plată NFC şi alte dispozitive folosite de companie, astfel că angajaţii cyborg nu mai trebuie să poarte cu ei legitimaţii şi carduri de acces.

Cipurile stochează date privind identitatea posesorului, inclusiv cele medicale, bancare, parole de acces etc. Tehnologia RFID face ca activitatea celor care le poartă să se desfăşoare mai uşor, mai natural”, a declarat CEO-ul companiei Todd Westby.

Cipurile implantate angajaţilor cyborg costă 300 de dolari şi sunt similare cu cele existente în cardurile contactless.

Cipurile nu includ GPS, astfel că firma nu monitorizează prezenţa angajaţilor, unde se deplasează. În plus, aceste dispozitive sunt foarte bine securizate împotriva hackerilor”, a mai spus Westby care şi-a implantat şi el un cip. „Soţia şi fiul meu vor primi şi ei implanturile săptămâna viitoare”, a mai spus omul de afaceri, citat de ScienceAlert.com

Pentru a-i determina pe angajaţi să devină cyborgi, compania a lansat un soi de petrecere, cip-party, în care aceştia sunt invitaţi să se distreze şi să primească implantul, o soluţie similară cu celebrele botox-party.

Cipurile nu sunt definitive şi pot fi elimitate oricând”, a mai declarat Todd Westby.

Realitatea bate filmul SF! Tot mai mulţi oameni aleg să devină cyborgi, parţial roboţi

GadgetReport.ro relata, recent, ca comunitatea suedeza de bio-hacking BioNyfiken a dezvoltat un parteneriat cu Kaspersky Lab pentru a dezvolta produsele care ii pot ajuta pe oameni sa devina roboti!

Suna SF insa este deja realitate – tot mai multi oameni aleg să îşi implanteze microcipuri pentru a-şi creşte abilităţile fizice şi intelectuale.

Potrivit expertilor de la Kaspersky Lab, utilizatorii isi implanteaza cipuri nu din motive medicale, ci pentru eficientizarea activitatilor zilnice precum controlul incuietorilor usilor, achizitiile online si accesarea computerelor printr-o miscare a mainii sunt tot mai multi.

Observam cresterea comunitatii de utilizatori care experimenteaza prin implanturi care le permit sa indeplineasca anumite cerinte zilnice rapid si usor – accesul in cladiri, deblocarea dispozitivelor personale fara a introduce un cod PIN si accesul la numeroase date stocate”, a declarat Hannes Sjoblad, unul dintre fondatorii BioNyfiken.

BioNyfiken considera ca un implant nu este diferit de cercei sau de tatuaje si este de parere ca din ce in ce mai multi utilizatori vor opta pentru implanturi cu compatibilitate NFC (Near Field Communication) pentru a stoca serii de informatii.

„Tehnologia se intampla acum,” a explicat Hannes Sjoblad. „Consider ca evolutia acestei tehnologii este un alt moment important in istoria interactiunii dintre oameni si computere, similar lansarii primelor computere cu Windows sau primelor ecrane cu tehnologie screen. Fiecare dispozitiv cu care ne identificam, fie ca este o cheie sau o cartela electronica, este inca un lucru care ne influenteaza vietile,” a mai spus Hannes Sjoblad.

Potrivit expertilor, in Suedia s-a dezvoltat o adevaraa industrie in jurul dezvoltarii cip-urilor umane. Firme precum Epicenter dezvolta business-uri care utilizeaza implanturi NFC in mod regulat pentru activitati variate, inlocuind alte dispozitive.

GadgetReport.ro relata recent despre faptul ca tot mai multe firme sunt interesate de gadgeturile de tip cyborg. Printre acestea se afla si Samsung care a inventat un electrod, numit Implantable Medical Devices (IMDs), care, odata introdus in capul pacientului, ajuta la monitorizarea starii organismului, de la inima la creier.

PatentBolt relateaza ca IMD va monitoriza, de asemenea, starea psihologica si cea patologica a pacientului. Dispozitivul va comunica cu un calculator, fara sa fie precizata natura conexiunii.

Pe display-ul extern, un software special va prezenta medicului date privind starea de sanatate a posesorului implantului, astfel ca diagnosticul medical si tratamentul vor fi mult mai eficiente.

Inventia a fost brevetata la Oficiul SUA pentru Marci si Inventii (The United States Patent and Trademark office)