iPhone X naşte controverse. Cele 10 semne de întrebare legate de cel mai scump telefon Apple

Data: 19/09/2017 | Autor: .

iPhone X sau iPhone 10, aşa cum mai este cunoscut telefonul cu care Apple vrea să dea lovitura pe piaţa tehnologiei, a declanşat vii dezbateri pe internet. Mulţi l-au lăudat pentru saltul tehnologic semnificativ, însă există şi multe semne de întrebare legate de flagship-ul de 1000 de dolari. GadgetReport.ro vă prezintă cele mai importante aspecte care vă pot ajuta să decideţi dacă merită să cheltuiţi peste 5200 de lei pentru noul smartphone.

Primul semn de întrebare este legat de carcasa noului smartphone. De ce a ales Apple să doteze telefonul cu o margine de oţel inoxidabil în condiţiile în care toţi ceilalţi producători au renunţat la acest material pentru simplu motiv că se zgârie foarte uşor.
Un al doilea semn de întrebare este legat de sticla care protejează ecranul, cât de solidă este în realitate, mai cu seamă că toată carcasa este acum din sticlă, pentru a facilita încărcarea wireless.

Apple afirmă că aceasta este cea mai durabilă sticlă folosită pe un telefon mobil. Nu ştim de unde o are, în condiţiile în care nu este Gorilla Glass 5, cea folosită, de exemplu, pe Galaxy Note8.

Un alt semn de întrebare este legat de ecranul OLED. Ce generaţie de display-uri Samsung a ales să folosească Apple pentru noul iPhone X? Este vorba, oare, de panoul folosit pe Galaxy S6? De ce a ales Apple să folosească un ecran mai puţin luminos decât Galaxy Note8 şi cu o rezoluţie mai mică (2960X1440 px faţă de 2436X1125 px pe iPhone X)?

O altă controversă. Apple a schimbat, odată cu iPhone X, modul în care reacţionezi cu telefonul. Trebuie să apeşi pe ecran pentru a-l deschide. De ce nu de două ori, pentru a evita ca ecranul să se deschidă accidental, de exemplu când îl ai în buzunar sau în geantă?

Un alt semn de întrebare este legat de modul de deblocare al ecranului, cu amprenta feţei. Dacă până acum erau simplu şi uşor să foloseşti iPhone-ul cu o singură mână, în cazul iPhone X va trebui să ridici, de fiecare dată, telefonul înspre faţă şi nu este exclus să apară erori de deblocare, fapt confirmat chiar la prezentarea oficială.

Mai mult, rămâne de văzut cum se va descurca iPhone X dacă apar schimbări de fizionomie. Te poţi îngrăşa sau să slăbeşti, de exemplu. Poate îţi laşi barba să crească, poate suferi o operaţie estetică sau machiajul îţi va modifica look-ul. Va reuşi iPhone X să ţină pas cu aceste modificări?

Mai mult chiar, va trebui, de exemplu, să ducem telefonul iPhone X la faţă de fiecare dată când vrem să vedem cât e ceasul sau să facem o operaţiune cu telefonul. Un gest nou, cel puţin neobişnuit, ca să nu spunem ridicol.

Tot la capitolul software, este interesant de aflat de ce a renunţat Apple la butonul de home, chiar şi virtual, şi a ales soluţia unei bare de comenzi pe care o foloseşti într-un mod total diferit faţă de cum eram obişnuiţi până acum pe iPhone.

O schimbare doar de dragul de a aduce ceva nou sau o modificare pe care Apple o va implementa la toate telefoanele sale?

iPhone X ridică semne de întrebare şi în privinţa bateriei. Apple nu a furnizat niciun fel de informaţii despre acest aspect, dincolo de faptul că ar ţine cu 2 ore mai mult decât cea de pe iPhone 7. Rămâne de văzut cum se va descurca aceasta cu consumul de energie suplimentar.

O altă curiozitate este legată de modul în care telefonul iPhone X se încarcă. Apple a trecut la capitolul facilităţi încărcarea rapidă, însă chargerul cu care vine în pachet nu pare să ofere această facilitate. Va trebui să cumpără un charger rapid, separat. Te întrebi de ce, la un telefon cu asemenea preţ, Apple a ales această variantă.

Şi dacă tot vorbim de preţ, ultima întrebare este legată de politica comercială a companiei. De ce Apple vinde telefonul iPhone X mai scump în Europa şi Marea Britanie decât în SUA? În România, de exemplu, va costa între 5200 şi 6299 lei, un preţ incomparabil mai mare decât pe piaţa americană. Este un alt produs, oferă ceva în plus faţă de versiunea de peste Ocean?