Cum a ajuns iPhone X să coste cel mai mult în România

Data: 18/09/2017 | Autor: .

Cum a ajuns iPhone X să coste cel mai mult în România

iPhone X, cel mai spectaculos telefon mobil din istoria companiei americane Apple, va costa în România între 5299 şi 6099 lei, cu cel puţin 1500 lei mai mult decât pe piaţa americană. Retailerii şi furnizorii de servicii de telefonie vor face, astfel, profituri semnificative, având în vedere interesul românilor pentru telefonul premium anunţat de Apple, relatează GadgetReport.ro

Apple a anunţat un preţ ,,psihologic” de 999 de dolari, pentru noul iPhone X. Preţul (care nu include taxe) va fi rezervat numai americanilor pentru că în restul lumii, telefonul va costa semnificativ mai mult, având în vedere taxele, diferenţa de curs valutar şi adaosul comercial.

Românii şi ruşii se află printre cei care vor plăti cel mai mult pentru ,,privilegiul” de a folosi noul terminal.

Potrivit Business Insider, în Rusia, preţul iPhone X va fi de 79.990 de ruble, echivalentul a 5282 lei.

În România, iPhone X de 64GB va costa în jur de 1159 euro, echivalentul a 5285 lei. Preţurile ar putea fi chiar mai mari, Quickmobile anunţând, deja, că va comercializa modelul de 64 GB la 5.299 de lei, în vreme ce iPhone X de 256GB va avea un preț de 6.099 de lei.

Emag a anunţat un program de preînscrieri fără însă a anunţa niciun amănunt legat de preţuri, strategie adoptată şi de Orange, Vodafone şi Telekom.

Furnizorii de servicii de telefonie au anunţat că vor avea telefonul în ofertă, însă n-au spus niciun cuvânt legat de preţuri.

Pe surse se afirmă că negocierile cu Apple sunt în plină desfăşurare, retailerii încercând să obţină un preţ cât mai mic, pentru a-şi asigura o marjă de profit cât mai mare.

Cert este că, potrivit surselor GadgetReport.ro, nu vom vedea pe piaţă iPhone X de 64 GB sub nivelul de 5200 de lei, tariful urmând să includă TVA, cheltuielile importatorului şi, bineînţeles, marja de profit uriaşă cu care importatorii s-au obişnuit să taxeze orice gadget adus în România.

Dincolo de speculaţii, un lucru este sigur. Vârful de gamă iPhone X va fi disponibil la precomandă în oferta retailerilor de pe 27 octombrie, urmând a fi livrat în prima jumătate a lui noiembrie.

iPhone X va fi disponibil doar în variantele de culori space gray și silver.

PREŢURILE IPHONE 8 ŞI IPHONE 8 PLUS

În ceea ce priveşte celelalte modele Apple, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, acestea sunt deja disponibile la precomandă la majoritatea furnizorilor, la preţuri între 3.699 lei (64 GB) şi 4.499 lei (256 GB) pentru modelul standard şi 4199 (64 GB) – 4499 lei (256 GB) pentru iPhone 8 Plus. Primele livrări vor fi realizate din 22 septembrie.

Noile terminale iPhone 8 sunt disponibile în variantele de culori space gray, silver şi gold, sunt îmbrăcate integral în sticlă, au ramă de aluminiu şi păstrează dimensiunile seriei anterioare. Terminalele sunt rezistente la praf şi apă, se încarcă wireless, păstrează dimensiunile seriei 7, fiind dotate cu ecrane retina HD, ce includ funcţiile True Tone şi 3D Touch. În plus, dispun de difuzoare stereo, cu 25% mai performante decât cele ale generaţiei anterioare.

Tot începând cu 15 septembrie, sunt disponibile la precomandă şi noile ceasuri Apple Watch 3 şi Apple TV 4K, livrările începând din 22 septembrie.

Ceasurile cu GPS şi GPS celular sunt comercializate la preţuri începând de la 1.699 lei în timp ce sistemul Apple TV 4K costă 949 lei (32 GB), respectiv 1.049 lei (64 GB).