OnePlus 3, lansare iminentă! Decizia luată de chinezi

Data: 26/05/2016 | Autor: .

oneplus 3 gadgetreport.ro

Chinezii de la OnePlus se pregătesc de lansarea, la începutul lunii iunie, a noului smartphone OnePlus 3. Măsura a fost precedată de o decizie de marketing spectaculoasă – OnePlus a redus preţurile celor trei telefoane pe care le vinde în prezent, relatează GadgetReport.ro

Considerat drept noul flagship killer, OnePlus 3 ar urma să concureze cu Samsung Galaxy S7, HTC 10, LG G5 şi iPhone 6S.

După ce OnePlus Two nu a mai reuşit performanţa de vânzări înregistrată de prima generaţie de telefoane OnePlus, chinezii şi-au dat seama că, pentru a înfrânge giganţii din telecom, trebuie să vină cu un nou gadget, menit să rescrie standardele în privinţa raportului preţ-calitate.

oneplus 3 lansare iunie

Aşa a apărut OnePlus 3, un smartphone despre care toată lumea crede că va readuce OnePlus în prim-plan. OnePlus 3, cel de-al patrulea smartphone al companiei, duop OnePlus One, OnePlus 2 şi OnePlus x, ar urma să fie, printre altele, primul telefon care se încarcă în numai 15 minute, graţie tehnologiei Super VOOC. Smartphone-ul va avea o baterie de 3500 mAh.

Telefonul ar urma să prezinte un ecran Full HD (1920×1090) Super AMOLED demn de un phablet, de 5,7 inchi, prins într-o carcasă de metal şi sticlă, cea mai subţire de până acum.

La interior, OnePlus 3 va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 sau 6GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 32GB/64GB, extensibil prin SDCard. Smartphone-ul va prezenta două camere, una de selfie de 8 MP şi o alta de 16 MP, cu stabilizare optică şi focus laser.

OnePlus 3 ar urma să readucă NFC-ul, absent de pe OnePlus 2, să includă standardul USB Type C, Wi-Fi pe AC, 4G, două difuzoare stereo, bluetooth 4.0, şi să ruleze sistemul de operare Android 6.0.1

oneplus-vr-640

OnePlus 3 va fi vândut la pachet cu o cască de realitate virtuală, realizată de AntVR. OnePlus va oferi gratuit headset-ul Loop VR primilor 30.000 de utilizatori care vor face o comandă pe site-ul oficial şi pe Amazon, însă livrările vor fi onorate doar pentru Statele Unite ale Americii şi pentru India.

Telefonul ar urma să coste 450 de dolari în versiunea de 32GB şi 550 de dolari în cea de 64 GB. Asta înseamnă 1800 respectiv 2200 lei. La un asemenea preţ şi având în vedere specificaţiile tehnice, oferta pare a fi una foarte bună, mai ales că telefoanele concurente costă cu cel puţin 200 de dolari mai mult.

Între timp, OnePlus a redus preţurile celor trei telefoane pe care le vinde în prezent cu 50 de dolari.

OnePlus One devine astfel cel mai ieftin model al companiei, cu preţuri începând de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB spaţiu de stocare şi 249 de dolari pentru cea de 64 GB. OnePlus X costă 199 de dolari, iar OnePlus 2 este vândut la 299 de dolari