OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos

Data: 3/07/2021 | Autor: .

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos

S-a spus, nu de puține ori, că OZN-urile sunt doar o un produs al secretomaniei şi neîncrederii generate de declanşarea Războiului Rece. La mijloc ar fi, de fapt, interesul ambelor tabere – capitalişti şi comunişti, de a-şi ascunde proiectele de înarmare şi de a ţine populaţia în alertă. Obiectele zburătoare neidentificate raportate ar fi fost nimic altceva decât baloane meteorologice şi drone militare. Să fie oare așa? GadgetReport.ro vă prezintă o serie de imagini cu OZN-uri care au apărut în timpul unor transmisii live, la televiziuni din întreaga lume.

Istoricul american Greg Eghigian, de la Pennsylvania University, scria, recent, într-un articol publicat în revista Public Understanding of Science, că fenomenul OZN a apărut, nu întâmplător, după Al Doilea Război Mondial, începând cu celebrul incident din 1947, de la Roswell.

„OZN-urile au apărut din dorinţa serviciilor speciale ale SUA şi ale altor state de a-i determina, într-un fel sau altul, pe cetăţenii ţărilor lor să anunţe despre toate fenomenele şi obiectele de pe cer, de teama spionilor sovietici şi a avioanelor de recunoaştere. Numai în primii 10 ani ai Războiului Rece au fost strânse peste 4.000 de asemenea rapoarte, din care o parte au ajuns la presă”, a afirmat acesta.

Mii de rapoarte cu OZN-uri

În studiul său, istoricul american a analizat câteva mii de rapoarte, încercând să identifice modul în care percepţia publică s-a modificat în timp în privinţa fenomenului OZN şi dacă acestea au legătură cu diferite momente politice, scandaluri răsunătoare şi apariţia diverselor teorii ale conspiraţiei.

Pe baza articolelor prezentate de 25 de mari ziare americane, istoricul afirmă că la mijloc a fost o manipulare uriaşă care a lăsat senzaţia că autorităţile fie complotează cu extratereştrii, fie ascund cu bună ştiinţă existenţa lor.

Nu întâmplător, spune Greg Eghigian, rapoartele privind OZN-urile s-au rărit substanţial după încheierea Războiului Rece şi dispariţia Pactului de la Varşovia. Iar obiectele zburătoare neidentificate raportate în prezent ar fi, potrivit acestuia, nimic altceva decât baloane meteorologice şi drone militare.

Opiniile expertului sunt contrazise de o serie de apariții neobișnuite, transmise în direct la televiziunile din întreaga lume. Și acestea au fost baloane meteo sau drone militare? Voi ce credeți?