Patru purificatoare de aer pentru apartament, la un preț foarte bun

Patru purificatoare de aer pentru apartament, la un preț foarte bun

Să aerisești apartamentul deschizând geamurile, dimineața sau seara, nu mai este o idee atât de bună, având în vedere cât de poluat este aerul de afară. Indiferent că te afli în București, Cluj, Iași, Sibiu sau Timișoara, ca să respiri aer curat în casă a ajuns mai sănătos să îți cumperi un purificator de aer. GadgetReport.ro vă prezintă, astăzi, patru purificatoare de aer cu un raport preț calitate foarte bun.

Un purificator de aer filtrează aerul din încăpere eliminând praful, noxele, alergenii, mucegaiul, fumul de țigară, acarienii, polenul etc.

In esență, purificatoarele de aer preiau aerul din casă, îl trec prin sistemul de filtrare propriu si apoi il retransmit în locuință. Cel mai important este elementul de filtrare care dă eficiența purificatorului de aer.

Din oferta bogată de purificatoare de aer de pe piață, am ales patru modele, de până în 700 de lei, în funcție de patru criterii – sistemul de filtrare, puterea fluxului de aer, nivelul de zgomot și, poate cel mai important, suprafața de acoperire, în metri pătrați.

Cele patru produse selectate de GadgetReport.ro acoperă o suprafață între 18 și 37 metri pătrați.

În ceea ce privește puterea de filtrare, ea trebuie să fie de peste 200 m3/oră. Produsele selectate de noi au între 238 și 310 m3/h.

În materie de zgomot, cu cât este mai mic numărul de decibeli, cu atât mai bine.

Poate cea mai importanta caracteristică a purificatoarelor de aer o reprezintă sistemul de filtrare. Un purificator de aer bun ar trebui să aibă certificarea ECARF și un filtru HEPA (High-Efficiency Particulate Arrestance), electrostatic, UVC sau fotocatalitic.

Cele mai populare și mai ieftine sunt cele cu filtru HEPA, care pot fi schimbate la câteva luni. Aceste filtre opresc până la 99,7 % din particulele nocive din aer cu dimensiuni de până la 0.03 microni.

În funcție de aceste criterii, am selectat, în ordinea avantajelor, următoarele produse.

Xiaomi Mi Air Purifier 2S

Xiaomi Mi 2s improspateaza aerul din incapere in doar 10 minute (are cea mai mare putere dintre toate produsele selectate – 310 m3/h) si indeparteaza alergenii frecventi precum praful, parul de animale, fumul de tigara sau de lumanare, celulele moarte de par si piele din aer; aerul devine, astfel, mai usor de respirat, in special pentru persoanele care sufera frecvent de alergii.

Purificatorul are ecran cu afișaj digital OLED care afiseaza in timp real: indexul PM 2.5,  temperatura, umiditatea, conexiunea WiFi si modul de functionare:automat, favorit, sau modul pentru somn.

Functioneaza cu un filtru final cu trei straturi pe baza de carbune activ.

Filtrul actioneaza 360 grade, prin miscari circulare, are efect de prevenire integrat, elimina 99.99%  din particulele PM2.5, este foarte usor de schimbat (se recomanda inlocuirea filtrului o data la trei-sase luni, in functie de nivelul de poluare al incaperii).

Purificator aer Xiaomi Mi 2s functioneaza cu un nivel redus de energie si cu zgomot redus (sub 50 dB), este portabil, usor de instalat, are 4 viteze de purificare si 3 moduri de functionare:modul automat, modul favorit, si modul pentru somn.

Îl găsești pe acest LINK la un preț foarte bun.

Xiaomi Mi Air Purifier 2H

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 2H  este similar cu produsul de mai sunt însă vine echipat cu filtre HEPA, astfel că elimina 99,97% din particulele cu dimensiuni mai mari de 0,3 μm din primul strat. Nu are un display digital ca primul purificator și oferă o putere ceva mai redusă, de 260 m3/h.

În rest, performanțele sunt foarte bune. Ne-a plăcut faptul că se poate gestiona si cu un telefon inteligent, care iti va permite sa pornesti si sa dezactivezi dispozitivul de la distanta, chiar si atunci cand esti plecat de acasa.

Pe treptele intermediare, este mai puțin zgomotos decât produsul de mai sus, având un nivel de zgomot intre 33 si 66db.

Review-urile celor care l-au cumpărat sunt, în general, pozitive, cu un minus în materie de zgomotul nocturn.

Xiaomi Mi 2H în găsești pe acest LINK la cel mai bun preț, mai mic decât primul purificator selectat.

Rowenta PU3030F0 PURE AIR

Imagini pentru Rowenta PU3030F0 PURE AIRCel de-al treilea purificator selectat de GadgetReport.ro vine cu doua avantaje importante. În primul rând, are nu unul ci trei filtre: Pre filter, filtru Carbon Activ, filtru Allergy, astfel că acționează eficient. În al doilea rând, are o capacitate de filtrare de 290m3/h, cea mai mare dintre produsele prezentate, ideală pentru un apartament ceva mai mare.  În plus, curăță aerul în numai 6 minute, ceea ce este o caracteristică optimă mai ales în locuințele unde se fumează.

Purificatorul detecteaza nivelul de poluare din camera prin intermediul senzorilor de particule cu indicator luminos pentru calitatea aerului.

Datorita filtrului exclusiv NanoCaptur+, ce ofera o utilizare prelungita de pana la 50%. Pure Airdistruge in permanenta formaldehidele, cel mai daunator poluant din locuintele noastre.

De asemenea, Rowenta Pure Air dispune de un cronometru cu functie de Oprire Automanta, functia Pornire Programabila, indicator luminos pentru atunci cand trebuie sa schimbi filtrul si un design compact pentru depozitare usoara.

Imagini pentru Rowenta PU3030F0 PURE AIR

Purificatorul de aer îl poți cumpăra de pe acest LINK la un preț redus cu 200 de lei.

Concept CA1000

Purificatorul de aer CA1000 este echipat cu filtrare pe patru niveluri de aer. Carcasa frontala este considerata ca fiind primul nivel care protejeaza dispozitivul de deteriorari.

Cel de-al doilea nivel este asa-numitul pre-filtru de praf care elimina particulele de praf si alergenii din aer si, in acelasi timp, protejeaza filtrul HEPA impotriva infundarii. Filtrul de carbon functioneaza ca al treilea nivel si este eficient impotriva diferitelor gaze daunatoare, fumului, mirosului si chiar formaldehidei si benzenului.

Ultimul nivel este cel mai important – filtrul HEPA. Acest filtru curata aerul de praf, fum, polen, bacterii, virusi, mucegaiuri si alte particule nocive continute in aer cu o eficienta de 99,98%. In plus, indicatorul practic al duratei de viata al filtrului va va avertiza intotdeauna ca este timpul sa schimbati filtrul cu unul nou.

Ne-a plăcut și faptul că, spre deosebire de celelalte produse, acest produs include o lampă UV, eficienta impotriva tuturor tipurilor de bacterii, virusi si mucegaiuri. Ionizatorul ajuta la captarea particulelor din aer si la curatarea mai eficienta a aerului din locuinta.

Ionizatorul produce ioni negativi care sunt dispersati in aerul inconjurator, unde se lipesc de praf, polen, fumul de tigara si parul animalelor de companie pentru a forma particule mai mari, care pot fi prinse de filtrele dvs. de curatare a aerului. Cantitatea acestor ioni influenteaza direct calitatea aerului pe care il respiram, starea de spirit, concentrarea, eficienta si poate preveni, de asemenea, durerile de cap si migrenele.

Durata de viata a filtrului HEPA este de aproximativ 2 ani, dar aparatul va verifica acest aspect, astfel incat sa nu trebuiasca sa va ganditi la acesta – exista o lumina de control pe panoul de comanda care indica faptul ca filtrul trebuie schimbat.

Modelul CA1000 are trei niveluri diferite de viteza si este potrivit pentru un spatiu de dimensiuni de pana la 35 m2.

Purificatorul de aer CA1000 este echipat cu un timer practic care va permite sa setati timpul la 2, 4 sau chiar 8 ore.

Purificatorul de aer CA1000 îl găsiți pe acest LINK la un preț foarte bun, redus cu 300 de lei.