Philips 901F. Cum arată primul televizor OLED 4K de la Philips

Data: 2/09/2016 | Autor: .

Philips 901FPhilips a lansat la târgul de tehnologie IFA 2016 din Berlin primul său model de televizor OLED 4K. Philips 901F are o diagonală de 55 de inchi, un sistem audio 6.1 integrat și rulează un Android TV cu ajutorul unui procesor quad core, relatează GadgetReport.ro

Philips 901F oferă o gamă cromatică cu un raport de 99% DCI-P3 WCG și atingând un indice de performanță incredibil de 3800 PPI, grație motorului Perfect Pixel Ultra HD, prin livrarea unor imagini mult superioare în ceea ce privește reproducerea negrului, a contrastului, a mișcării și a culorilor în comparație cu cel mai puternic set LED/LCD.

Televizorul prezintă o îmbunătățire a unghiului de vizionare peste marginea modelelelor LCD, putând oferi o luminozitate, culori și contrast la un nivel incredibil de consistență, indiferent de locul în care se află așezat utilizatorul.

Philips 901F este de 100 de ori mai rapid decât cele cu LED-uri tradiționale, oferind timp de răspuns super rapid, pentru a asigura imagini extrem de clare atât pentru transmisiunile sportive cât și pentru filmele de acțiune.

“Motorul” Perfect Pixel Ultra HD are o putere de procesare incredibilă de 4 miliarde de pixeli, ce permite sistemului să monitorizeze în mod continuu și să ajusteze luminozitatea și claritatea fiecărui pixel în parte pentru crearea unor linii fine și detalii mai profunde. Motorul de procesare a imaginii include o caracteristică intitulată Ultra Resolution care va transforma orice semnal video într-o imagine clară și rafinată de calitate UHD.

Philips 901F 2Contrastul este îmbunătățit datorită sistemului Perfect Contrast prin procesarea locală care lucrează în directă legatură cu tehnologia Philips Micro Dimming Perfect ce optimizează contrastul imaginii.
Datorită gamei largi de culori, reproducerea nuanțelor și a tonurilor de culoare ale panoului OLED, susținut de sistemul Philips Perfect Color ce include un amplificator de culoare inteligent pe 17 biți, este excepțională. Rezultatul este reproducerea mai exactă a mai mult de 2250 trilioane de culori vibrante inclusiv afișarea culorilor realiste a nuanțelor pielii și a nuanțelor mai curate de alb.

Claritatea imaginilor aflate în mișcare rapidă setează noi standarde în domeniu datorită vitezei panoului OLED și a puterii acestuia de procesare a celor 4 miliarde de pixeli, prin intermediul tehnologiei Perfect Natural Motion de la Philips care interpolează cu acuratețe cadre inserate adițional asigurându-se că și cele mai rapide mișcări ale imaginilor UHD sunt reproduse fluent, în timp ce se menține o claritate excepțională.

Combinația dintre performanța 540Nitpeak-light a noului model 901F și a gamei lărgite de culori și a motorului Perfect Pixel Ultra HD permit ecranului OLED să devină primul model de televizor al companiei care atinge un standard perfect al Philips HDR.

Rama foarte subțire a televizorului OLED permite o îmbinare unitară a celor trei laturi Ambilight, sporind și mai mult impactul culorilor vibrante ale televizorului, împreună cu un contrast foarte mare pentru a crea și oferi experiențe captivante de vizionare ce nu erau disponibile până acum ecranelor OLED.

Noul model Philips 901F prezintă și un sistem audio 6.1 exclusivist, de 30W. Sistemul dispune de șase difuzoare amplasate frontal și montate separat unul de celălalt, în sound bar-ul subțire de aluminiu pentru a oferi detalii excepționale și claritate chiar și celor mai înalte note. Un difuzor inelar triplu amplasat în partea din spate, cu un port de bas integrat, asigură cel mai consistent bas.

Noul televizor 901F utilizează sistemul cu certificare Google, Android Smart TV, oferind acces la toate aplicațiile TV existente, servicii și conținut în Google Play Store, completând de asemenea, oferta Smart TV a Philips. Navigarea rapidă și fără efort este posibilă datorită prelucrării create de procesorul quad core, acompaniata cu succes de la distanță de o tastatură QWERTY cu swipe pad si tehnologie de recunoaștere a amprentei vocale.